Tamše po zmagi nad Ribnico: Današnjih petdeset minut je bilo najboljših v tej sezoni

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po zmagi proti Riko Ribnici (29:21) že v 8. kolu Lige NLB za prvaka osvojili 22. naslov državnih prvakov. 


Rokometaši iz mesta ob Savinji so po zmagi nad Ribničani petič zaporedoma in skupno 22. osvojili prvo mesto v državnem prvenstvu. Celjska zasedba je najbolj uspešna slovenska rokometna ekipa vseh časov, drugi na večni lestvici so Velenjčani, ki so doslej trikrat osvojili državno prvenstvo, po enkrat so slavili še Koprčani in Prulčani.

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so izkoristili prvo zaključno žogo za ubranitev naslova, dva kroga pred koncem končnice za prvaka pa imajo pred drugouvrščenimi Ribničani že nedosegljivih šest točk prednosti. Celjani so si po končnem zmagoslavju v prihodnji sezoni izborili nastop v ligi prvakov, Ribničani pa bržkone v pokalu EHF.

Celjani so od takoj prevzeli vajeti igre v svoje roke in si po sedmih minutah priigrali vodstvo treh golov (4:1), sedem minut kasneje pa je že bilo 9:3. Ribničani enostavno niso bili kos motiviranim Tamšetovim varovancem, ki so v prvi polovici tekme največ vodili za devet golov (14:5, 15:6 in 16:7).

Igralci iz mesta ob Savinji so imeli tudi v drugem polčasu pod nadzorom tekmece iz dežele suhe robe. Vseskozi so bili v prepričljivem vodstvu, več kot tisoč gledalcev, ki se jih je zbralo v Zlatorogu, pa so s stoječimi ovacijami pozdravili novo dvojno zmagoslavje svojih ljubljenčkov na domači sceni.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Domen Makuc s sedmimi goli, v gostujoči pa Risto Vujačić s štirimi zadetki.

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:
“Današnjih prvih petdeset minut tekme je bilo gotovo najboljših v letošnji sezoni v slovenski ligi. Fantje so upoštevali navodila, ki smo jih imeli na voljo samo dva dni po eni težki tekmi v Velenju. Močno smo iztrošeni po dolgi sezoni, veliko je poškodb, veliko igralcev stiska zobe že kar nekaj časa in zato takšna dominacija proti ekipi, ki je druga na lestvici, ki je imela smele načrte in je pred tekmo napovedala naslov državnih prvakov in zmago danes. To je moje fante le še podžgalo in odigrali so zelo, zelo dobro. Odigrali smo rokomet za gledalce, prikazali talent, vsi po vrsti, od izkušenih, do mladih in zasluženo se veselimo naslova državnih prvakov že predčasno.”

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK Celje Pivovarna Laško – Slavko Kolar

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja