Aleks Vlah odhaja v Zagreb

Četa Uroša Rapotca ostaja brez pomembnega in perspektivnega igralca Aleksa Vlaha. Vlah je sklenil dolgoročno pogodbo z evropskim velikanom RK PPD Zagrebom in odhaja iz RD Koper, v katerem se je naučil prvih rokometnih korakov in zrastel v Slovenskega rokometnega reprezentanta.


Za Aleksa Vlaha je ta preskok pomemben mejnik v njegovi rokometni karieri. Branil je barve koprskega kluba že od malih nog. Sprva se je udejstvoval v mlajših selekcijah še takratnega Cimosa Kopra, kasneje pa je odigral pomembno vlogo tudi pri nastanku današnjega RD Kopra. Skozi leta je bil eden od nosilcev igre domačega kluba, v lanski sezoni pa je dobil priložnost zaigrati za člansko rokometno reprezentanco, katere selektor Veselin Vujović je bil v sezoni 2017/2018 trener koprske ekipe.

Kot pravi tudi sam, se je z Zagrebom spogledoval že, ko se je šušljalo, da naj bi mesto glavnega trenerja prevzel Vujović. Z ekipo je že imel podpisano pogodbo za sezono 2019/2020, vendar po dogovoru med kluboma, Vlah odhaja v Zagreb že v naslednjih dneh. »Sprva je bilo res rečeno, da se bom ekipi Zagreba pridružil v naslednji sezoni, nato pa sta se kluba uspela dogovoriti, da grem v Zagreb že sedaj. Vsebina same pogodbe je sicer zaupne narave, omenim lahko le, da smo pogodbo sklenili za daljše obdobje. Pri odločitvi je veliko vplivala tudi bližina doma in majhna jezikovna razlika. Za prvi tak velik prestop je bila to najboljša odločitev,« je o svojem odhodu dodal Vlah.

Sam prestop doma vzgojenega igralca v klub, ki spada med najuspešnejše v Evropi, je veliko priznanje za koprsko rokometno šolo. Sprva je imel Vlah z Zagrebom že podisano pogodbo za naslednjo sezono, vendar pa sta se v minulih dneh kluba dogovorila o predčasnem prestopu. »Sprva je bil med Aleksom Vlahom in PPD Zagrebom sklenjen dogovor za naslednjo sezono, ko bi mu pri nas tudi potekla pogodba. S prihodom novega trenerja, Branka Tamšeta, pa je prišlo do pospešitve same zadeve. Iz Zagreba smo dobili ponudbo, s klubom pa smo se uspeli dogovoriti, da Aleksu omogočimo, da zaključi samo rehabilitacijo pri njih ter se tako počasi vključi v njihovo ekipo. Klub se Aleksu zahvaljuje za vse, kar je klubu prinesel. Želimo mu veliko sreče in verjamemo, da bo postal še boljši rokometaš. Glede naše ekipe pa ostajam optimist. Videli smo, da zmoremo tudi brez njega, saj ga v prvem delu sezone, zaradi poškodbe, v ekipi ni bilo. Ekipa igra dobro, rezultati so in upam, da bodo še boljši. Mi svoje delo nadaljujemo, Aleksu pa še enkrat želimo vse dobro,« dodaja predsednik kluba Aljoša Bertok.

»Moje rokometne ambicije so vsekakor visoke, zato mi prestop k RK PPD Zagrebu predstavlja pomembno odskočno desko v moji karieri. Seveda bi rad v Kopru ostal celo življenje, tu je moj dom, tu je moja družina, tu imam prijatelje. V Kopru sem začel svoje rokometne korake in tudi verjamem, da se bom enkrat vrnil nazaj. Vendar pa se zavedam, da je bila odločitev pravilna, saj s tem prestopam na višji nivo. V svojo odločitev sem popolnoma prepričan. Za konec bi se rad zahvalil vsem v klubu; vsem trenerjem mlajših selekcij, ki so me skozi celotno moje rokometno odraščanje veliko naučili. Zahvalil bi se tudi VSEM našim zvestim navijačem, ki so oz. nas podpirajo na vsaki tekmi. Ekipi pa želim vso srečo do konca sezone in tudi naprej,« je zaključil Vlah.

Foto: RD Koper

 

Komentarji