Krimovke v hud boj za napredovanje

Pred rokometašicami Krima Mercatorja so povratne tekme glavnega dela Lige prvakinj. V četrtem kolu jih tako čaka gostovanje pri norveških prvakinjah, ki so na uvodni tekmi v Stožicah slavile z minimalno razliko, 24:25. Želja za preostale tekme je jasna – osvojiti točke, ki bi ljubljanske rokometašice popeljale med evropske četrtfinaliste.


Po treh precej dobro odigranih tekmah, so Tigrice, tudi ob minimalni razliki, ostale brez pomembnih točk v lovu na četrtfinale. Za uvrstitev med osem najboljših bi tako na preostalih tekmah potrebovale vsaj štiri točke. Prva priložnost prihaja že v soboto, po dolgem času je ekipa trenirala v celoti. Razen Alje Koren in Nataše Ljepoja, ki se vračata po poškodbah kolena, so na treningih dejavne vse rokometašice.

Norveške rokometašice so v prvem delu prišle do dveh zmag in le čudež jim lahko odnese uvrstitev med osmerico najboljših. Medtem, ko so Krimovke med evropskim premorom odigrale kar štiri tekme za državno prvenstvo in Pokal Slovenije, so rokometašice Vipersa odigrale le eno proti ekipi Oppsala (29:21).

Velikih skrivnosti med ekipama ni. Zmaga bi Vipersu prinesla napredovanje, Tigricam pa bi namenila močan žarek upanja za morebiten skok na mesta, ki le-tega zagotavljajo.

Ljubljanske rokometašice bodo v norveški Kristiansand potovale prek Zagreba in Amsterdama. Tekma se bo v soboto, 23. februarja, začela ob 18.15. Prenos boste lahko spremljali na Šport TV 2.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Dobra stvar zadnjega tedna je, da po dolgem času treniramo v polni postavi in v zdravstvenem kartonu piše, da smo vsi zdravi. Z ekipo še vedno verjamemo, da imamo majhne možnosti za četrtfinale in zato na Norveško ne potujemo z belo zastavo. Veselimo se nadaljevanja, treh težkih tekem proti nasprotnikom z velikimi finančnimi vložki. Vsaka tekma se začne z 0:0 in verjamem, da lahko tudi mi presenetimo.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
“Na prvih tekmah smo bili zelo blizu točk, tudi na prvi tekmi, ki smo jo proti norveškim prvakinjam odigrali doma. Želimo si prikazati podobno dobro igro tudi na Norveškem in znova iskati svoje prve točke v glavnem delu. Verjamemo, da zmoremo, zato upam, da se bo sreča na preostalih tekmah obrnila v našo korist in osvojimo točke za četrtfinale.”

4. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, KRISTIANSAND
sobota, 23. februar, ob 18.15, Aquarama Kristiansand

VIPERS KRISTIANSAND : RK KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV 2)

Komentarji