BIZARNA ODLOČITEV RZS! Tekmo dobi ekipa s PREVEČ igralci!

Verjamemo, da ste v zadnjih dneh za tretji polčas tekme Ormož vs. Slovenj Gradec že slišali. Ormožani so se takoj po tekmi pritožili, saj so gostje v zadnjem napadu imeli na igrišču poleg vratarja še dodatnih 7 igralcev – da, enega preveč. Niti sodnika, niti delegat tega niso opazili, so pa opazili Ormožani po koncu tekme, a ker se je vse odvijalo tako hitro, je bilo tekme že prej konec, predno so uspeli reagirati na domači klopi. Rezultat pritožbe: ZAVRNJENO!


Sliši se bizarno, da ima ekipa 1 igralca preveč na igrišču in v tem napadu tudi doseže zmagoviti zadetek. Vsak, ki malce logično pomisli, bi dejal, da vendarle tu ne more biti vse čisto in brez napak. No, skoraj vsi – razen funkcionarji naše krovne organizacije. Pod zavrnitev pritožbe je podpisan komisar lige Aleš Jug.

V obrazložitvi sklepa piše, da je bila storjena kršitev pravila igre 4:1, prav tako je bila storjena kršitev pravila igre 4:6. Komisar lige, g. Aleš Jug je ugotovil, da je do kršitve prišlo. Kaj pa razglog? “Zaradi narave tekme”. To je uradna obrazložitev zavrnitve pritožbe.

Pritožba je torej zavrnjena, ker Ormožani pred iztekom tekme niso ugotovili, da ima SG enega igralca preveč na igrišču. Torej, RZS je kot glavnega krivca obsodila Ormožane, češ da nihče od njih tega ni ugotovil v tistih 15 sekundah pred iztekom 60. minute. Sicer so omenili, da bi lahko tudi delegat – g. Janko Požežnik – to videl, a na žalost pač ni opravljal svojih delovnih nalog. 

Obrnili smo se na RZS z vprašanjem, kako bo oseba, ki je odgovorna za spremljanje te situacije – a tega ni opravila – kaznovana. Odgovor še čakamo. 

Glavno pa je tudi vprašanje, zakaj si naša krovna organizacija nikoli ne upa ukrepati proti sodnikom in delegatom? Treba je vedeti še eno zadevo, in sicer to, da je plačilo sodnikov ind elegatov izključno na plečih klubov. Vsaka ekipa, ki je domačin, plača v celoti vse stroške vezane na sodniški par in delegata. RZS kot organizacija k plačilu sodniškega honorarja ne prispeva niti 1 centa v sezoni, medtem ko  klubi na letni ravni plačujejo več tisoč evrov. Se RZS sploh zaveda, da ko bodo klubi imeli vsega dovolj, se lahko slovenske rokometne lige čez noč ugasnejo? RZS kot organizacija pa pri tem nima niti enega vzvoda, da bi lahko to preprečila.

VPRAŠANJA, KI SMO JIH POSLALI RZS:

  1. Pravila rokometne igre velevajo število igralcev na igrišču. To pravilo je bilo evidentno kršeno s strani ekipe SG. Kdo je odgovoren za število igralcev na igrišču?
  2. Pred nastalo situacijo ni bilo prekinitve časa – če do prekinitve pride, mora sodnik prešteti število igralcev, predno piska dovoljenje za nadaljevanje. Katera uradna oseba je v tem primeru odgovorna za to, ko do prekinitve časa ne pride? Kako bo ta oseba odgovarjala za neopravljeno delo?
  3. Zakaj situacija ni neposredno vplivala na izid tekme, če je ekipa SG iz te situacije zadela zadetek in s tem postavila končni rezultat?
  4. Ali lahko klub, ki je plačnik računa za sodniški par in delegata, delno ali v celoti zavrne račun, saj storitev ni bila opravljena v skladu s pravili?

Komentarji