Mladinci samozavestni in odločeni vzeti medaljo na EP!

Slovenski mladinci so na Rogli v sredo odigrali tretjo pripravljalno tekmo pred evropskim prvenstvom v Celju (19.-29. julij). S 30:22 so premagali Hrvaško, srebrno reprezentanco s kadetskega EP pred dvema letoma.


Slovenci, ki končujejo enajsti dan priprav na Rogli, pred tem so dva ciklusa opravili tudi v aprilu in juniju, so minuli teden dvakrat premagali Češko, tokrat pa so se pomerili proti odličnim Hrvatom. Ti so s to generacijo pred dvema letoma osvojili srebro na domačem evropskem prvenstvu, na katerem so v polfinalu premagali prav na koncu četrto Slovenijo.

Tokratna tekma je bila povsem nekaj drugega. Izbranci Saše Prapotnika so že od začetka prikazali borbeno in v napadu kreativno igro, zaradi katerih so vodili ves čas. V 9. minuti so po tretji obrambi Marka Ferjana in zadetku Domna Novaka po protinapadu vodili že s tremi goli razlike (6:3), 13 minut kasneje pa po golu istega igralca s štirimi (12:8). V zadnjih minutah prvega polčasa so Slovenci naredili nekaj napak, ki so botrovale znižanju prednosti (11:12), a so se hitro zbrali in po treh zaporednih zadetkih Kristjana Horžena najprej povedli s 15:11, nato pa z dvema Marka Kotarja s 17:12, kar je bil tudi rezultat polčasa.

Evropsko prvenstvo bo na sporedu od 19. do 29. julija v Celju (dvorani Golovec in Zlatorog).

V nadaljevanju se razmere moči na igrišču niso spremenile, Slovenci so še vedno napadali z vsemi močmi, v obrambi pa zaigrali še bolj fanatično in po dveh obrambah Gašperja Dobaja in šestem zadetku najboljšega strelca tekme Grege Ocvirka v 37. minuti povedli že z 20:13. Hrvaška ni imela možnosti za manjši zaostanek, še več, gostitelji evropskega prvenstva, ki se začne 19. julija v Celju, so tri minute pred koncem po golu Gašperja Horvata povedli že za osem (28:20), nekaj sekund pred koncem po protinapadu in lepem prodoru Domna Makuca pa s 30:21, kar je bila tudi najvišja razlika na srečanju.

Domen Novak: “Osnovni cilj je polfinale, potem pa bomo videli, kam nas lahko pripelje naša igra“.

Mladinci bodo v petek odigrali še eno pripravljalno tekmo proti Hrvatom, tokrat v Ivanić-Gradu, nato odšli na zaslužen počitek ter se vnovič zbrali v ponedeljek v Laškem.

Domen Novak je za naš portal povedal: “Naša igra temelji na kompaktni obrambi, kateri sledi hitra tranzicija ter odgovorna in disciplinirana igra v napadu. NA treningih se dobro pripravljamo in delamo na vseh elementih igre, saj je vsak element pomemben pri sestavljanju končnega mozaika. Forma še sicer ni na 100-odstotni ravni, a je do prvenstva še dovolj časa, da bo igra na prvi tekmi takšna, kot si jo vsi želimo.”

Spodaj si poglejte še nekaj utrinkov iz pripravljalne tekme proti Hrvatom.

Komentarji