1. B DRL: Prva tri mesta oddana, obeta se boj za četrto mesto

Končnica za prvaka v 1. B ligi je praktično odločena. Napredovanja v 1. ligo NLB se veselita RD Herz Šmartno in RK SVIŠ Ivančna Gorica, Krško pa je osvojilo tretje mesto. Za prvo mesto se še vedno borita SVIŠ in Šmartno. Medtem ko je boj za medalje bolj ali manj že odločen, pa se bodo za četrto mesto še borile ekipa Dola, Brežic in Iga.


Danes bomo spremljali predzadnji krog končnice za prvaka v 1. B ligi. Dolani, ki so v minulem krogu deklasirali Ižance, se bodo podali na gostovanje v Šmartno. Šmarčani so v 3. krogu prvič oddali točko v letošnji sezoni državnega prvenstva, po tem ko so se morali zadovoljiti s točko proti ekipi Krškega. Dolani so tako po zmagi nad Mokerc-KIG-om v naletu, a bo za zmago v Šmartnem potrebno narediti še korak višje.

V Krško prihaja SVIŠ, ki je v minulem krogu zmagal v Brežicah in se z zmago veselil napredovanja v 1. ligo NLB. Brežičani se na drugi strani še vedno borijo za 4. mesto lestvice z Igom in Dolani. Tekma med RK Krško in RK SVIŠ Ivančna Gorica bo brez pravega rezultatskega pomena, saj sta ekipi že teoretično osvojili drugo in tretje mesto.

Zadnja tekma kroga bo ob 19:30 odigrana na Igu, kjer bodo rokometaši Mokerc-KIG-a odigrali zadnjo domačo tekmo v letošnjem državnem prvenstvu. Ižanci so v minulem krogu razočarali in s povsem bledo predstavo priznali premoč Dolanom. Danes tako v goste na Ig prihajajo Brežice, ki so neposredni konkurent za osvojitev 4. mesta v ligi.

KONČNICA ZA PRVAKA 1. B DRL, 4. KROG

Sobota, 5. maj, ob 19:00
RD HERZ ŠMARTNO – RK DOL TKI HRASTNIK

RK KRŠKO – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

ob 19:30
ŠD MOKERC-KIG – RK BREŽICE

FOTO: ŠD MOKERC-KIG FB

Komentarji