1. ženska rokometna liga: Boj za modro skupino pripadel Velenjčankam

Rokometašice Velenja so tudi na drugem kvalifikacijskem dvoboju za modro skupino 1. ženske rokometne lige zabeležile zmago nad Koprčankami ter si s tem izborile mesto v četrtfinalu državnega prvenstva ter modri skupini v prihodnji sezoni. 


Velenjčanke so imele pred povratno tekmo le gol zaloge pred zasedbo Kopra. Tudi po prvem polčasu srečanja v Rdeči dvorani je kazalo, da gostje še lahko ogrozijo gostiteljice, a so te v drugi polovici tekme povsem zavladale na igrišču. Na koncu so bile od Primork boljše za enajst (skupno 12) golov. Z zmago so si priigrale vstopnico za četrtfinale modre skupine, kjer se bodo pomerile s Krimovkami, poleg tega pa so si zagotovile tudi pravico nastopanja v modri skupini za sezono 2022/23. Koprčanke kot poraženke v četrtfinalu zelene skupine čakata dvoboja z mariborskim Branikom.
 
IZJAVI PO TEKMI:
 
Ljiljana Simič, vratarka Velenja:
“Najprej hvala navijačem, ki so nas od prve do zadnje sekunde podpirali in bili naš veter v hrbet. S soigralkami smo pokazale borbo na igrišču, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo. Našo pot zasluženo nadaljujemo med najboljšimi slovenskimi klubi.”
 
Mirjana Gojkovič, rokometašica Kopra:
“Čestitke ekipi Velenja za zmago. V prvem polčasu smo se borile in razlika je bila zelo majhna. V drugem so nas gostiteljice nadigrale in zasluženo slavile zmago. Zdaj se bomo borile v zeleni skupini.”
 
 
nedelja, 3. aprila:
ŽRK VELENJE : ŽURD KOPER 32:21 (15:13)
Kaltak 11, Ferenc 8 (4); Kadić 6 (3), Vatovec 5 (1).
 
VIR: RZS, FOTO: ŽRK VELENJE
Komentarji