15.krog 1.NLB lige

Koledarsko leto oz. jesenski tekmovalni del sezone rokometaši zaključujejo v 15.krogu državnega prvenstva. Vse tekme si bomo lahko ogledali v soboto, 22.12., izjemoma dvoboj med Celjem in Ribnico bo na sporedu v nedeljo, 23.12.


Ob 17.uri si bomo v mariborski dvorani Tabor ogledali dvoboj med domačim Maribor Branikom in gosti Urbanscape Loko. V prvem medsebojnem obračunu v Podnu so zanesljivo slavili Mariborčani, vendar pa so Škofjeločani v nadaljevanju sezone krepko dvignili sam nivo igre. Po usodnem porazu v Kopru, so nato v Podnu zanesljivo ugnali Dolane, le nekaj dni kasneje, pa so prav tako v Podnu, pošteno namučili Celjane. V 14.krogu prvenstva pa niso imeli večjih težav z ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice. Na drugi strani pa je oslabljena ekipa Maribora na zadnjih tekmah prikazala nekaj odličnih predstav. V končnici tekme so za zadetek ugnali novomeško Krko, le teden kasneje so v domačem Taboru nadigrali rokometaše Dobove, nato pa v Kopru presenetili Koprčane (ekipi sta se razšli z remijem). V prejšnjem krogu so po odličnih 45.minutah tekme v sami končnici nekoliko popustili in zmaga je bila na strani celjske ekipe. Tudi tokrat lahko v Taboru pričakujemo trd boj za novi dve točki.

Ob 18.uri se bosta v novomeškem Marofu pomerila domača ekipa Krke in gostje iz Dola pri Hrastniku. V prvem medsebojnem obračunu sezone so se novomeščani v Dolanki pošteno namučili, da so uspeli iztržiti obe točki. Kasneje v prvenstvu pa smo videli kar nekaj nihanj novomeške ekipe. Po visoki zmagi nad Dobovo so se začeli črni dnevi novomeške ekipe. Sledil je visok poraz v Kopru, nato tesen poraz proti Celju, prav tako so bili le za las prekratki proti Mariborčanom in Ribničanom, nato ponovno visok poraz proti Velenju, v prejšnjem krogu pa so bili zgolj za zadetek prekratki na dolenjskem derbiju. Na drugi strani pa Dolani po zmagi v 2. in 13.krogu prvenstva nad SVIŠem ter po remiju v 8.krogu prvenstva z Mariborom, zmage niso več vknjižili. Smo pa kar nekajkrat bili deležni odlične igre dolske ekipe, ki ji na koncu zmanjka nekoliko športne sreče. Tudi v Marofu lahko pričakujemo trd boj za novi dve točki.

Ob 19.uri se bosta v Veliki Nedelji pomerila ekipa Jeruzalem Ormoža in gostje SVIŠa iz Ivančne Gorice. V prvem medsebojnem obračunu so bili v Stični zanesljivo boljši Ormožani, vendar pa v samem nadaljevanju sezone niso več prikazali kvalitetne igre, ki bi trajala celih 60.minut. Že v naslednjem krogu jih je ugnala Urbanscape Loka, nato pa še Krka, Dobova, Koper, Celje in Maribor. Presenetljivo so v 11.krogu prvenstva remizirali v Ribnici, nato pa popolnoma popustili proti Velenje Gorenju. Nemočni so bili tudi proti trebanjskemu Trimu, slavili pa so v prejšnjem krogu v Dolanki. Rokometaši SVIŠa pa so v letošnji sezoni zabeležili zgolj eno zmago, visoko zmago iz 1.kroga proti trebanjskemu Trimu. V nadaljevanju sezone nekako niso več uspeli sestaviti skupaj tiste prave igre ter se tako nahajajo na samem dnu prvenstvene lestvice.

Prav tako ob 19.uri pa si bomo v Dobovi ogledali obračun med domačo Dobovo in gosti Trima iz Trebnjega. V prvem medsebojnem obračunu so bili v domači dvorani zanesljivo boljši rokometaši Trima. Nato je sledilo nekaj lepih in nekaj črnih dni dobovske ekipe. Najprej zanesljiva zmaga proti Dolanom in SVIŠu, nato tesna zmaga nad Ormožani. Sledili so črni dnevi, poraz proti Krki, Loki in Kopru, visok poraz v Celju ter ponoven neuspeh proti Mariboru, Ribnici in Velenju. Igra trebanjske ekipe pa že celotno sezono niha. Presenetljiv poraz proti SVIŠu, nato zmaga proti Ormožu, Krki in Dobovi ter remi v Kopru. Sledil je niz porazov proti Celju, Mariboru in Ribnici, nato pa ponovno presenečenje v Rdeči dvorani, ko so remizirali z velenjskim Gorenjem. Le teden kasneje jih je ugnala tudi škofjeloška Urbanscape Loka, nato pa so ponovno slavili proti Dolu, SVIŠu in Ormožu. Nato pa so v sami končnici na dolenjskem derbiju ugnali novomeško Krko.

Še zadnji sobotni obračun si bomo ogledali ob 20:30.uri, ko se bosta v Areni Bonifika pomerila domača ekipa Kopra in gostje iz Velenja. Na prvem medsebojnem obračunu sezone so se Velenjčani v domači Rdeči dvorani nekoliko namučili, da so ugnali Koprčane. Zavedamo pa se, da smo bili od tiste usodne tekme v Velenju v koprskem taboru deležni kar nekaj sprememb. Koprčani so nivo igre dvignili na popolnoma novo raven. Tudi sama igra velenjske ekipe je v letošnji sezoni nekoliko nihala. Svoj tekmovalni del v pokalu EHF so zaključili v 3.kvalifikacijskem krogu. Tako so se lahko popolnoma posvetili le državnemu prvenstvu. Sezono so začeli pod pričakovanji. Že v 1.krogu so jih ugnali Ormožani. Igro so nekoliko dvignili in že v naslednjem krogu ugnali novomeško Krko, nato pa še Dobovo in že prej omenjeni Koper. Sledil je poraz v Celju ter nato zmaga nad Mariborom in remi v Ribnici. Po zanesljivi zmagi nad Urbanscape Loko je sledilo presenečenje v Rdeči dvorani, ko so remizirali s trebanjskim Trimom. Nato pa so bili ponovno zaneslivejši proti Dolanom, Omrožanom, Novomeščanom in Dobovčanom. Koprčani pa so po slabšem začetku in po spremebah v strokovnem vodstvu ekipe začeli prikazovali popolnoma drugačno igro. Po treh zaporednih porazih (Maribor, Ribnica in Velenje) so vknjižili svoj prvi remi proti Trimu. Nato pa je sledila serija zmag; Dol, SVIŠ, Ormož, Krka, Dobova in Urbanscape Loka. Sledila je pot v Celje, kjer so po odličnem prvem polčasu na koncu nekoliko popustili in zmaga je bila ponovno na strani celjske ekipe. Sledil je remi proti Mariboru in nato poraz v Ribnici. Utrujenost na obeh straneh bo vsekakor odtehtala svoj davek, ampak kljub vsemu lahko pričakujemo trd boj za novi dve točki. Tekmo boste lahko spremljali na SportKlub 1.

Zadnjo tekmo kroga in koledarskega leta pa si bomo ogledali v nedeljo, 23.12., ko se bosta v vročem Zlatorogu pomerila domača ekipa Celja in gostje Rika Ribnice. Večna rivala, ki se borita za sam vrh prvenstvene lestvice. V prvem medsebojnem obračunu sezone so v domači Ribnici slavili domači, tekma ki je iz mesta trenerja odpihnila Velenjčana v celjskih barvah Branka Tamšeta. Tekma, ki je bila sporna iz marsikaterega vidika, tudi po kasnejši analizi je komisija rokometne zveze potrdila nekatere napake v samem sojenju, vendar pa to samega rezultata ni spremenilo. V samem nadaljevanju prvenstva Celjani večjih težav niso imeli. Z nasprotniki so pometali kot za šalo, tudi v Ligi prvakov so zasluženo napredovali. Ribničani pa so po uvodnem remiju z novomeško Krko nadaljevali zmagovito. Padla je Dobova, Koper, Celje, Maribor in Loka. Sledil je remi proti velenjskemu Gorenju ter nato ponoven zmagovalni pohod. Padli so še Trimo, Dol in SVIŠ. Nato pa ponovno presenečenje in remi z Ormožani. Sam nivo igre je pri suhorobarjih nekoliko padel. V tekmo vstopijo nekoliko v krču kar jim kasneje povzroča preglavice, ko morajo nasprotnika loviti. Uspešni so bili še proti Krki, Dobovi in v prejšnjem krogu proti Kopru. Lahko v nedeljo v Zlatorogu pričakujemo ponovni zmagovti triumf suhorobarjev ali se bodo Celjani maščevali za uvodni poraz iz začetka sezone? Tekma se prične ob 16:15.uri, lahko pa si jo boste tudi ogledali na televiziji Slovenija 2.

RK MARIBOR BRANIK RD URBANSCAPE LOKA sobota, 22.12., ob 17.uri  
MRK KRKA RK DOL TKI HRASTNIK sobota, 22.12., ob 18.uri  
RK JERUZALEM ORMOŽ RK SVIŠ IVANČNA GORICA sobota, 22.12., ob 19.uri  
MRD DOBOVA RK TRIMO TREBNJE sobota, 22.12., ob 19.uri  
RD KOPER RK GORENJE VELENJE sobota, 22.12., ob 20:30.uri SportKlub 1
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO RD RIKO RIBNICA nedelja, 23.12., ob 16:15.uri RTV SLO 2
Komentarji