17.krog 1.NLB lige

V sredo, 6.2., se začenja 17.krog 1.NLB državne rokometne lige za moške. V celjskem Zlatorogu se bosta pomerila domača ekipa Celja in gostje iz Trima Trebnjega.


Ob 18.uri se bosta v celjskem Zlatorogu pomerila domača ekipa Celja Pivovarne Laško in gostje iz Trima Trebnjega. Celjani so v prejšnjem krogu v Rdeči dvorani ugnali domačo ekipo Gorenja, Trebanjci pa so v domači dvorani remizirali s Koprom. Trebanjci si po dveh remijih in po porazu z Dobovo želijo le zmage, saj bi jih le-ta pripeljala med najboljših šest državne lestvice; v tisti del, ki pelje v končnico za prvaka. Vendar pa nam je vsem jasno, da je zmaga danes za njih zelo daleč.

Ostale tekme kroga bodo na vrsti v soboto, 9.2.

Ob 18.uri si bomo v novomeški dvorani Marof lahko ogledali dvoboj med Krko in Jeruzalem Ormožem. Novomeščani so v prejšnjem krogu po burnih šestdesetih minutah tekme ugnali SVIŠ iz Ivančne Gorice, Ormožani pa so v Podnu morali priznati premoč nasprotnika. Novomeščani se trenutno nahajajo na sedmem mestu lestvice, tik pred elitno šesterico ter jim za boj med najboljših šest manjkata le dve točki. Ormožani pa so varno zasidrani na sredini samega dna lestvice. Novomeščani bodo dali vse od sebe, da se prebijejo med najboljših šest.

Dobovčani, ki so nedavno ostali brez glavnega trenerja (več tukaj), bodo v domači dvorani gostili ekipo SVIŠa. S končnico za prvaka se ekipi že nekaj časa ne spogledujeta več, zato večjih pričakovanj tukaj ni. Bo mogoče Goričanom uspelo priti do nove zmage ali je menjava na trenerskem stolčku v Dobovo prinesla svežino? Več bo jasno v soboto, tekma se prične ob 19.uri.

Ribničani pa bodo v domači dvorani gostili ekipo Urbanscape Loke. V prejšnjem krogu so Ribničani ugnali mariborski Branik, Škofjeločani pa Ormožane. Tudi Škofjeločani potrebujejo zmago, če se želijo varno zasidrati med elitnih šest. Jim mogoče lahko to uspe v soboto? Tekma se prične ob 19.uri.

Ob 20.uri si bomo v koprski Bonifiki ogledali dvoboj med domačim Koprom in gosti iz Dola. Dolani so v prejšnjem krogu presenetili Dobovčane, Koprčani pa so iz Trebnjega odnesli le točko ter ostali še brez enega zunanjega igralca. Na tekmi si je dve dlančnici poškodoval Janez Guček, ki pa že okreva po operaciji. Lahko mogoče Dolani ogrozijo oslabljene Koprčane?

Ob 20:30.uri pa bo na sporedu še zadnja tekma kroga. V mariborskem Taboru se bosta pomerila domača ekipa Branika in velenjsko Gorenje. Obe ekipi se vračata po porazu; Mariborčane so strli Ribničani, Velenjčane pa Celjani. Pričakujemo lahko trd boj, ki si ga bomo lahko ogledali tudi na televiziji SportKlub 1.

 

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

RK TRIMO TREBNJE sreda, 6.2., ob 18.uri  

MRK KRKA

RK JERUZALEM ORMOŽ sobota, 9.2., ob 18.uri  

MRD DOBOVA

RD SVIŠ IVANČNA GORICA sobota, 9.2., ob 19.uri

 

RD RIKO RIBNICA

RD URBANSCAPE LOKA

sobota, 9.2., ob 19.uri

 

RD KOPER

RK DOL TKI HRASTNIK sobota, 9.2., ob 20.uri

 

RK MARIBOR BRANIK RK GORENJE VELENJE sobota, 9.2., ob 20:30.uri

SportKlub 1

Komentarji