2. krog 1. B DRL prinesel prvo zmago Sevnici

V drugem krogu 1. B DRL smo spremljali vse tekme – za razliko od Lige NLB, kjer tekme odpadajo kar po tekočem traku. Ižanci so v gosteh premagali Brežice, Krško je bilo doma boljše od Škofljice, novinci iz Sevnice so prišli do svoje prve zmage v gosteh proti Grosuplju, Dol je komaj premagal Železnike, Šmartno je visoko nadigralo Črnomelj, SVIŠ pa suvereno napoveduje naskok na Ligo NLB.


BREŽICE – MOKERC

Mokerc tudi v drugem krogu nadaljuje s stoodstotnim izkupičkom. Svojo prevlado so gostje iz Iga kronali že v prvem polčasu, ko so po 30 minutah igre vodili z 18:12. V drugem polčasu so gostje še stopnjevali tempo in v 48. minuti povedli za 10 zadetkov. Nato pa je sledil izjemen padec v igri Mokerca. Vso do konca tekme so Ižanci zadeli zgolj en gol, a Brežičanom je časa za preobrat zmanjkalo. Tekma se je končala z 28:32.

KRŠKO – ŠKOFLJICA

Tudi Krčani so v sezono štartali dobro. V soboto so premagali Škofljico. Sicer z dokaj nizko prednostjo, a zmagi se ne gleda v zobe. Že v prvem polčasu so si domačini priigrali 4 zadetke prednosti. To razliko so držali vse do 40. minute. Nato pa so sledile črne minute in Škofljica se je s 4 zaporednimi zadetki približala. Do konca srečanja so rokometaši Krškega ponovno stopili na plin in si priigrali končno zmago z 31:28.

GROSUPLJE – SEVNICA

Sevničani imajo, kljub statusu novinca, v letošnji sezoni višji cilj kot zgolj obstanek. To so dokazali tudi na tekmi proti Grosuplju, ko so v gosteh slavili z rezultatom 24:32. Začetek tekme je bil zelo izenačen, videli smo majhno število zadetkov – v 11. minuti je  bilo 2:2. Nato pa se je tekma razživela. Do polčasa je gostom uspelo povesti za 2 zadetka (12:14). V drugem polčasu pa je sledil juriš Sevničanov. Z izjemno poletno igro v napadu so v drugem delu srečanja zadeli kar 18 golov, medtem ko so jih prejeli zgolj 12. Zmaga in dve točki sta odšli v Sevnico. 

DOL – ŽELEZNIKI

V Dolanki sta se udarili ekipi, ki sta v prvem krogu izgubili. Dol je pred pričetkom sezone veljal za enega izmed ožjih favoritov za napredovanje v Ligo NLB, a igre trenutno niso na nivoju pričakovanj. Sicer so v preteklem vikendu res zabeležili 2 točki, a ne moremo se znebiti občutka, da bi bilo treba proti Železnikom pokazati več, v kolikor se želi ekipa boriti za Ligo NLB. V 45. minuti so celo Železniki vodili za 3 gole, a so se nato favorizirani Dolani vendarle zbrali in tekmo pripeljali do konca z zmago. Končni izid je bil 31:28.

ŠMARTNO – ČRNOMELJ

Šmarčani so že drugič zapored visoko premagali nasprotnika, kar jih uvršča na 1. mesto lestvice z razliko v zadetkih +20 po vsega dveh tekmah. Tokrat so bili kar za 11 zadetkov boljši od Črnomlja. Že takoj na začetku tekme so domačini postavili stvari na svoje mesto in v 15. minuti že vodili z 8:3. Prednost je zgolj še naraščala in ob polčasu znašala 7 golov (14:7). Do konca tekme so igralci Šmartnega še malce dodali in tekmo z visoko razliko pripeljali do konca (31:20).

SVIŠ – RUDAR

Ivančanom je po prvem polčasu malce tekla voda v grlo, a so se nato zbrali in vseeno prišli do zmage nad Rudarjem. Trboveljčani so v prvi polčas proti SVIŠ-u vstopili brezkompromisno in odločno, kar je tudi kazal rezultat po 30 minutah igre (15:16). Nato pa so domačini dokazali, da so glavni favoriti za napredovanje v Ligo NLB. V drugem polčasu so stvari postavili na svoje mesto in slavili z rezultatom 32:26. Potrebno je omeniti, da je Blaž Ernestl v vrstah Rudarja zabil več kot polovico zadetkov svoje ekipe (14)!

LESTVICA

Po dveh visokih zmagah in izjemni razliki v zadetkih (+20) je na prvem mestu RD HERZ ŠMARTNO. Sledijo mu tri ekipe, ki so vse še brez oddane točke – SVIŠ, KRŠKO in MOKERC. Na 5. mestu je Sevnica, ki še ne pozna poraza, a je v 1. krogu oddala 1 točko, za njo pa sta Grosuplje in Dol. Drugo polovico lestvice začenjajo osmouvrščene BREŽICE, na repu pa so brez osvojene točke ŽELEZNIKI, ŠKOFLJICA, RUDAR in ČRNOMELJ.

1.B DRL, 2. KROG:

RK Krško – ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 31:28 (16:12)
Grobelnik 12 (5), Škafar 6; Gliha in Krese 5 (3), Luka Kljun 4.

RK Brežice – ŠD Mokerc-KIG 28:32 (12:18)
Kučič 6, Mladkovič 5; Stopar 12 (1), Tabakovič 5 (3).

RK Grosuplje – RK Sevnica 24:32 (12:14)
Plut 7, Horžen 4 (1); Mrgole 9 (4), Stegne, Cigler in Kuhar po 6.

RK Dol TKI Hrastnik – RD Alples Železniki 31:28 (12:11)
Brilej 10 (2), Klepej 6, Veršovnik 4; Strehar 8 (2), Štremfelj 6 (4), Kalan 4

RD HERZ Šmartno RK Črnomelj 31:20 (14:7)
Škrabanja 7, Grum 6; Štrucelj 7 (1), Horvat 4.

RK SVIŠ Ivančna Gorica – RD Rudar 32:26 (15:16)
Vidmar in Zavodnik 7, Ernestl 14 (6).

FOTO: RK SEVNICA

Komentarji