2. MLADINSKA LIGA: Korošci na čelu skupine

V drugi mladinski ligi so ekipe že v sredini februarja vstopile v skupine za končno razvrstitev. Po treh odigranih tekmah (le Ormož in Nova Gorica še čakata medsebojni obračun) se je na samem vrhu znašla ekipa iz Slovenj Gradca, ki jo vodi Aleš German. 


Iz skupine Center sta se med najboljših šest ekip podali ekipi MRK Ljubljane in Črnomlja, na zahodu sta po desetih odigranih tekmah moštvi iz Nove Gorice in Škofje Loke doživeli le en poraz, na drugem koncu Slovenije pa sta bila najbolj prepričljiva Slovenj Gradec in Ormož

Korošci so trenutno edina ekipa z osmimi točkami. V finalni skupini so le na prvi tekmi doživeli poraz na Gorenjskem, ko so od njih bili boljši Škofjeločani. V drugem in tretjem krogu so tesno premagali moštvo iz Nove Gorice ter s +8 nadigrali MRK Ljubljano. Njihov vodilni strelec je Anej Majcen, ki je na položaju desnega krila debitiral tudi že v članski ekipi. 

Škofja Loka se med najboljšimi šestimi ekipami nahaja na drugem mestu. V finalni skupini so, prav tako kot vodilni Slovenj Gradec, zabeležili dve zmagi in en poraz, a so dve točki manj prinesli iz kvalifikacijske skupine. Gorenjsko moštvo Mateja Kejžarja je v drugem krogu z minimalno razliko izgubilo proti Ljubljančanom, v začetku marca pa so visoko premagali Črnomelj. Ločani so trenutno najnevarnejši s položaja levega zunanjega, kjer odlično igra Tilen Prezelj.

Enak točkovni izkupiček (6) imajo mladinci Mrk Ljubljane, katere vodi Vid Lukman. Ekipa iz prestolnice je v finalni skupini zabeležila dva poraza in eno zmago, a je štiri točke prenesla kot zmagovalka skupine Center (dve zmagi nad Črnomljem). V četrtem krogu se bodo Ljubljančani podali v Novo Gorico. Najboljši strelec ekipe iz Ljubljane je Lun Ključanin, ki je s 34 zadetki na drugem mestu liste strelcev.

Četrti na lestvici so Novogoričani, ki so do sedaj odigrali le dve tekmi – tekma 3. kroga proti Ormožu je bila prestavljena. Na prvi tekmi so v močnem strelskem obračunu (skupaj je padlo kar 76 zadetkov) prevladali v Črnomlju, v drugem kolu pa je ekipa, ki igra pod taktirko Domna Pelicona, na domačem parketu morala priznati premoč vodilni ekipi iz Koroške. 

Ormož se z enim porazom, eno zmago ter dvema točkama nahaja na petem mestu. Februarja so v Hardeku premagali zmagovalce skupine Center, na naslednji tekmi pa so fantje, ki jih vodi Mladen Grabovac, v gosteh z minimalno razliko klonili proti drugouvrščeni ekipi Centra. Fantje iz podravske regije se bodo že to nedeljo doma pomerili proti Škofji Loki.

Črnomelj je trenutno edina ekipa finalne skupine, ki je zabeležila dva poraza (v 1. krogu proti Novi Gorici in v 3. krogu proti Urbanscape Loki). V četrtem kolu bi se morali Belokranjci doma pomeriti s Slovenj Gradcem, a je tekma bila prestavljena. Njihov levi zunanji, Marko Goleš, je s 35 zadetki na treh tekmah prvi strelec lige, svoje ostrostrelske sposobnosti pa že drugo sezono kaže tudi pri članski ekipi. 

Komentarji