29. Eurofest je v polnem razmahu

V Kopru se je včeraj pričel 29. rokometni festival Eurofest. Dogodek bo potekal med 4. in 9. julijem, udeleženci pa prihajajo iz vsega sveta. Sodelovalo bo namreč kar 2500 udeležencev, ki prihajajo iz 17 držav Evrope in Azije. Organizatorji obljubljajo, da bo turnir mladim rokometašicam in rokometašem omogočil pridobivanje novih znanj in nepozabnih trenutkov. 


Otvoritev festivala je potekala včeraj na koprskem Ukmarjevem trgu, danes pa že poteka prvi tekmovalni dan. Organizatorji ocenjujejo, da je dogodek pomemben tudi s promocijskega, turističnega in gospodarskega vidika. V Kopru vidijo idealno lokacijo, saj so vse pomembne lokacije na peš razdalji, prav tako je dovoljšna kvaliteta prizorišč. Še posebej veseli, da so se festivalu pridružili tudi rokometaši z daljnega Tajvana, ki so v Koper poslali kar 8 selekcij. 

Rokometne tekme bodo potekale v naslednjih kategorijah:

  • letniki 2012 (mini)
  • letniki: 2011, 2010, 2009, 2008, 2006, 2002
  • 1996 (moški)
  • starejše ekipe (ženske)
  • rokomet na mivki

Sam dogodek ima tudi dobrodelno noto. V ozadju bo namreč potekala licitacija dresov Ane Gros in Deana Bombača in drugih zvenečih slovenskih rokometnih imen, zbrani denar pa bodo organizatorji namenili Nenadu Stojkoviću, kapetanu  slovenske rokometne reprezentance na vozičkih. Poskrbljeno je tudi za ostale ustrezne zabavne vsebine, ki pritečejo takšnemu dogodku. Med drugim bodo potekali izbor za izbora mis in mistra Eurofesta, kulinarični večer, karaoke… 

Festival se bo zaključil v nedeljo. 

Foto: Eurofest

Komentarji