4 novi obrazi v Ivančni Gorici

RK SVIŠ Ivančna Gorica je predstavil 4 nove okrepitve za prihajajočo sezono. To so: Amar Hasić (vratar), Amadej Jerlah (levi zunanji), Luka Komar (vratar) in Kristjan Windischer (krožni napadalec). 


Kot prvega so predstavili vratarja Amarja Hasića, ki ima 22 let in prihaja iz matičnega kluba RK Trimo Trebnje. Hasić je nazadnje igral v ŠRD Škofljica, okrepil pa bo igralno mesto vratarja.

Med vratnicama je Hasić dobil družbo v novincu Luki Komarju, ki v Ivančno Gorico prihaja iz RD LL Grosist Slovan. Leto mlajši Komar je svoje prve rokometne korake naredil v Logatcu, a se je nato preselil v Ljubljano. V lanski sezoni je v 1. B DRL pokazal kar nekaj dobrih predstav, a so se mu v Slovanu ob uvrstitvi v 1. ligo zahvalili za sodelovanje.

Naslednja okrepitev SVIŠ-a je Amadej Jerlah, ki tako kot Hasić prihaja iz trebanjskega kluba. Jerlah se najbolje znajde na poziciji levega zunanjega. V lanski sezoni v svojem domačem klubu ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje, zato se je klub odločil, da ga pošlje na kaljenje v ligo nižje. 

SVIŠ pa se je okrepil tudi na mestu krožnega napadalca. Iz Krke v ivanške vrste prihaja Kristjan Windischer. Kristjan je član matičnega kluba MRK Krka že vse od sezone 2010/2011 in je še eden izmed predstavnikov odlične generacije letnika 2000. V predčasno končani sezoni je v zadnjem letu nastopanja za mladinsko ekipo na 15-ih tekmah dosegel 47 zadetkov, za člane pa nastopil na 18-ih ligaških tekmah (2 zadetka) ter na dveh pokalnih tekmah.

FOTO: RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Komentarji