6. krog 1. B lige z dvema derbijema

Po dolgem čakanju so s tekmovanjem pričeli tudi v 1. B ligi. Kljub veliki zagnanosti klubov pa koronavirus še ni rekel zadnje. V prejšnjem krogu sta bili tako odpovedani in prestavljeni dve tekmi. Danes se v 1. B ligi pričenja 6. krog tekmovanja, a tudi tokrat ni šlo brez odpovedi tekme. Obračun med Dolom in Grosupljem je zaradi okuženostjo v ekipi Grosuplja prestavljen.


6. krog drugega najkakovostnejšega rokometnega tekmovanja v Sloveniji bosta danes otvorila Šmartno in Železniki. Šmartno bo na domačem terenu lovil svojo peto zmago v ligi, neugodni Gorenjci, ki so se že izkazali za neugodnega tekmeca, pa v Šmartno zagotovo ne odhajajo z belo zastavo.

Tekmovanje se bo nadaljevalo v soboto, ko bodo odigrane tri tekme šestega kroga. V omenjenem krogu bomo videli dva derbija. Prvi bo odigran v Ivančni Gorici, kjer bo SVIŠ proti Mokerc KIG-u lovil svojo peto zmago. Uro kasneje je na sporedu tudi Posavski derbi med rokometaši Krškega in Brežic, ki ga bodo gostili prvi. Za Brežičane bo to prva tekma po dolgem premoru, saj je bila tekma proti Grosuplju prestavljena.

V soboto bo odigrana tudi tekma med ekipama, ki letos še nista zabeležili točk. V Črnomlju bo gostovala Škofljica, ki po odhodu glavnega trenerja Gregorja Cvijića ni v optimalni formi. Tekma med Rudarjem in Sevnico bo zaradi karantene Trbovljčanov odigrana v sredo.

1.B DRL MOŠKI, 6. KROG

Petek, 26. marec, ob 18:30
RD HERZ ŠMARTNO – RD ALPLES ŽELEZNIKI

Sobota, 27. marec, ob 18:00
RK SVIŠ IVANČNA GORICA – ŠD MOKERC – KIG

Ob 19:00
RK KRŠKO – RK BREŽICE

RK ČRNOMELJ – ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK

Sreda, 31. marec, ob 19:00
RD RUDAR – RD SEVNICA

Prestavljeno:
RK DOL TKI HRASTNIK – RK GROSUPLJE

 

FOTO: RK SEVNICA FB

 

Komentarji