6 od 7 tekem prestavljenih: Na srečo sledi pavza

V tekočem krogu Lige NLB, ki bi moral biti na sporedu jutri, bi moralo biti 7 tekem. A odpovedi so se iz dneva v dan vrstile. Igrala se bo zgolj 1 tekma tekočega kroga in pa zaostala tekma 4. kroga med Velenjem in Loko.


V skoraj polovici ekip, natančneje v šestih, so odkrili okužbe na COVID-19. Izola, Slovenj Gradec, Slovan, Trimo, Ribnica in Krka so ekipe, ki trenutno ne morejo igrati tekem. Edina odigrana tekma 8. kroga bo v soboto v Dobovi, kjer gostuje Ljubljana. No, upajmo, da ostane tako in da ne bo še iz Dobove ali Ljubljane prišla kakšna negativna vest o pozitivnem testu.

VEČ KOT ČETRTINA NI BILA ODIGRANA

Popolni so samo prvi trije krogi Lige NLB, potem pa so se začele odpovedi, ki se stopnjujejo. Odigranih je bilo 40 tekem, prestavljenih pa 15. Na srečo prihaja krajša pavza v Ligi NLB, tako da se tekmovanje z 9. krogom nadaljuje šele 14. novembra, saj sledi reprezentančna pavza.

OMENJA SE MEHURČEK – ALI JE TO IZVEDLJIVO?

Rokometni klub Slovenj Gradec je predlagal, da bi se tekmovanje nadaljevalo v mehurčku. Ali je to izvedljivo in v kakšnem obsegu, trenutno preverja predsedstvo združenja. 

8. krog Lige NLB

sobota, 19.00 DOBOVA – LJUBLJANA
(prestavljeno) KOPER – SLOVENJ GRADEC
(prestavljeno) LOKA – SLOVAN
(prestavljeno) TRIMO – MARIBOR
(prestavljeno) RIBNICA – GORENJE
(prestavljeno) KRKA – CELJE
(prestavljeno) ORMOŽ – IZOLA

Komentarji