Na katerem mestu bo Slovenija končala EP v rokometu na mivki?

Predzadnji dan EP v rokometu na mivki nam je postregel z razigravanjem. Obe slovenski ekipi sta bili v svojih tekmah uspešni in se bosta tako jutri pomerili za končno 17. mesto.


DEKLETA

Dekleta so v svoji tekmi premagale nasprotnice iz Severne Makedonije. V obeh polčasih so nadzorovale igro in tako Makedonkam niso pustile prave priložnost, da bi tekmo pripeljale v izvajanje kazenskih strelov.  Slovenske rokometašice se bodo jutri ob 10:00 v boju za 17. mesto pomerili z Romunkami, ki so na svoji tekmi premagale Ciprčanke. Naše so se na tem prvenstvu z Romunkami že srečale, a žal po izvajanju kazenskih strelov nesrečno izgubile.

KONČNI REZULTAT:

Slovenija : Severna Makedonija (13:10) (15:9) 2:0

PRIHAJAJOČE TEKME

Tekma za 17. mesto: 10:00  Slovenija : Romunija

FANTJE

Tako kot dekleta so se tudi fantje na svoji današnji tekmi pomerili z nasprotniki iz Severne Makedonije. Za dekleti niso zaostajali, saj so se prav tako s skupnim rezultatom 2:0 uvrstili na tekmo za končno 17. mesto. Tam jih čaka reprezentanca Portugalske, ki je brez večjih težav premagala Črno goro. Prav tako so fantje s svojimi nasprotniki za končno 17. mesto že igrali, a so se jim jim uspeli upirat le en polčas.

KONČNI REZULTAT:

Slovenija : Severna Makedonija (29:21) (27:22) 2:0

PRIHAJAJOČE TEKME:

Tekma za 17. mesto: 10:00  Slovenija : Portugalska

OSTALE KONČNE ODLOČITVE

DEKLETA

V ženski konkurenci nas jutri čakajo zanimive tekme za medalje. Za 3. mesto se bosta pomerili ekipi Hrvaške in Nizozemske, ki so se na letošnjem prvenstvu pomerili že dvakrat. Na obeh so po streljanju kazenskih strelov slavile rokometašice Hrvaške. Za krono najboljših na stari celini pa se bosta pomerili ekipi Danske in Madžarske. Danke so bile v polfinalu po izvajanju kazenskih strelov boljše od Hrvatic, Madžarke pa so z izidom 2:0 ugnale Nizozemke. V ženski konkurenci so največje razočaranje zaključnih Španke, saj so se do četrtfinala prebile brez poraza nato pa izgubile proti kasnejšim finalistkam Madžarkam.

PRIHAJAJOČE TEKME

Tekma za 3. mesto: 14:00  Hrvaška Nizozemska
Finale: 16:00  Danska : Madžarska

FANTJE

V moškem finalu pa bomo spremljali skandinavski derbi med Danci in Norvežani. Danci so v polfinalu brez večjih težav s skupnim izidom 2:0 premagali Madžare, ki se bodo v tekmi za tretje mesto pomerili z  Rusi, ki so šele po izvajanju kazenskih strelov klonili proti Norvežanom. Danci so bili na tem prvenstvu enkrat že boljši od Norvežanov. Največje presenečenje zaključnih bojev sta ekipi Hrvaške in Madžarske, ki do zaključnih bojev niso poznali poraza. Hrvati so nato v četrtfinalu klonili proti Norvežanom Madžari pa kot že rečeno z Danci.

PRIHAJAJOČE TEKME

Tekma za 3. mesto: 15:00  Madžarska : Rusija
Finale: 16:00  Danska : Norveška

Komentarji