Celjani do zmage na derbiju

Na zadnji tekmi 24. kroga lige NLB smo spremljali derbi med RK Celje Pivovarna Laško in RK Gorenje Velenje. Celjani bodo po porazu v Trebnjem iskali novo zmago. Po izpadu iz Evrope pa bodo  Velenjčani zagotovo željni novih zmag in da sezono zaključijo čim bolje. Če so orientiramo po prvi tekmi sezone, ko so Celjani v Velenju slavili z 29:30, smo si lahko nadejali izenačene in napete tekme, kakršnih smo na takšnih derbijih tudi vajeni.


In prav takšno tekmo smo dobili že od samega začetka. Kot prvim je sicer Velenjčanom v 10. minuti uspelo povesti z dvema goloma prednosti (3:5), a so domačini rezultat ekspresno izenačili (5:5) in nekaj trenutkov kasneje tudi povedli (6:5). V 16. minuti je z dvema zadetkoma prednosti uspelo povesti tudi Celjanom (8:6). In da se gostitelji nebi preveč sprostili je z minuto odmora odreagiral Alem Toskić. A to se ni izkazalo za najboljšo potezo, saj so gostje iz Šaleške doline v 19. minuti rezultat izenačili na 8:8. Igralci Celja niso dolgo rabili in v 21. minuti znova povedli z dvema goloma prednosti (10:8). Tokrat je z minuto odmora nalet domačih prekinil velenjski strateg Zoran Jovičić. In to mu je tudi uspelo, saj so se Velenjčani še enkrat več vrnili v tekmo (10:10). Celjani so še enkrat v prvem polčasu povedli z dvema zadetkoma prednosti (13:11), a tudi tokrat niso uspeli prednosti nadgraditi ali je vsaj zadržati. Gostje so pred koncem polčas rezultat izenačili na 13:13. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 14:14, čeprav je imel Tim Cokan v zadnjih sekundah priložnost, da Celjane znova popelje v vodstvo, a je s sedmih metrov zadel okvir vrat, odbit strel pa mu je nato ubranil še Emir Taletović.

Dobre 4. minute smo čakali na prvi gol v drugem polčasu. Na začetku smo bili še priča izenačeni tekmi v 39. minuti pa so Celjani  znova povedli z dvema goloma prednosti (18:16). V nadaljevanju so imeli domači kar nekaj priložnosti, da bi ušli na tri gole prednosti, a so bili vselej premalo zbrani v ključnih trenutkih. No na tri zadetke pa jim je le uspelo uiti v 46. minuti in tako je moral Zoran Jovičić seči po minuti odmora. Velenjčanom se je že poznala utrujenost napornega ritma v tem drugem delu sezone. Celjani pa se na več kot na tri gole niso mogli oddaljiti. Enostavno so v zaključkih akcij naredili preveč napak. A vseeno so gostitelji zdržali do konca in za te napake niso bili kaznovani. V zadnjih 10. minutah pa smo spremljali tudi zelo nervozno tekmo z velikim številom izključitev. Na koncu pa so se igralci Celja veselili zmage z rezultatom 27:25. Celjani so si tako na široko odprli vrata do naslova državnih prvakov, saj jih v zadnjih dveh krogih čakata obračuna z SVIŠom in Dobovo.

Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši strelec tekme in ekipe Radojica Čepić, pri gostih pa je bil s petimi zadetki najbolj razpoložen Tilen Sokolič.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE  27:25 (14:14)
Čepić 7, Cokan 5; Sokolič 5, Tajnik 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Jan Gregorc / RK Gorenje Velenje

Komentarji