Vipers do drugega zaporednega naslova

Ta vikend smo spremljali finalni turnir lige prvakinj, v katerem so se borile ekipe Vipersa, Esbjerga, Metza in Györa. Rokometašice Vipersa iz Kristiansanda so danes pred rekordnimi 15.400 navijači že drugo leto zapored osvojile ligo prvakinj. Tekma za tretje mesto je pripadla Metzu.


Rokometašice Vipersa so na današnji finalni tekmi z rezultatom 33:31 premagale Györi Audi ETO KC in tako že drugo leto zapored obdržale naslov. Vipers je tako postal še peta ekipa v zgodovini lige prvakinj, ki je obdržala naslov iz prejšnje sezone.

Ekipa Györa je zelo dobro odprla tekmo in še 10.minut pred koncem prvega polčasa vodila z rezultatom 10:7. Nekaj črnih minut Györa je privedlo do rezultatske razlike. Vipers je ob polčasu vodil za dva zadetka in na odmor odšel z rezultatom 13:15. V drugem polčasu je Györ poskušal priti bližje in narediti razliko, a žal je trener Ole Gustav Gjekstad odlično izkoristil svoje igralke, ki so si na koncu z imenitnimi zadetki in še boljšimi obrambami 42- letne Katarine Lunde veselile zmage. 

V tekmi za tretje mesto je francoski Metz z rezultatom 32:26 premagal Esbjerg in si tako priigral prvo bronasto kolajno na finalnem turnirju. 

 

FOTO: Uroš Hočevar/kolektiff (ehf)

Komentarji