Skube: “Imamo eno najbolj kakovostnih reprezentanc”

Slovenska moška članska reprezentanca se z veliko vnemo pripravlja na pestro januarsko dogajanje. V priprave v Laškem se je izbrana vrsta podala okrepljena za dva odlična posameznika. Vrnila sta se Matej Gaber in Staš Skube.


Do prvega preizkusa v Almereju Slovenijo ločijo le še trije dnevi. V okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022 se bo tam ob 20. uri pomerila z Nizozemsko. Obračun bo v domovini preko malih zaslonov mogoče spremljati na TV Slovenija 2.

Slovenija in Nizozemska sta si v letu 2019 nasproti stali trikrat, le na pripravljalni tekmi 25. oktobra v Ormožu pa je proti njej dres oblekel tudi Gaber. Slednji, sicer eden izmed stebrov slovenske obrambe, je imel v zadnjem obdobju velike težave s poškodbami. “V tem trenutku se telesno počutim zelo dobro. Nimam nobenih težav in upam, da tako ostane do odhoda v Egipt in tudi na svetovnem prvenstvu,” je na nedeljski novinarski konferenci dejal krožni napadalec.

Zadnje veliko tekmovanje, na katerem je nastopil, je bilo svetovno prvenstvo v Franciji leta 2017, ko je Slovenija po epskem preobratu osvojila bronasto medaljo. Zadnji dve evropski prvenstvi je izpustil zaradi zloma stopalnice in prsta na roki, preglavice mu je povzročala tudi poškodba hrbta, nazadnje pa je prebolel še okužbo s koronavirusom. Gaber sedaj upa, da z reprezentanco uspešno opravi z obema kvalifikacijskima tekmama – z Nizozemsko se bo Slovenija na povratni tekmi v Celju pomerila v nedeljo, 10. januarja – ter preizkusi na svetovnem prvenstvu, ki se v Egiptu začenja 13. januarja.

S treningi selektorja Ljubomirja Vranješa se Matej Gaber srečuje prvič. “Všeč mi je njegova mirnost, tudi iz taktičnega stališča vsak točno ve, kaj mora v določenem trenutku narediti. Vse razloži do potankosti. Lahko rečem, da sta to zame pozitivni novosti od zadnje udeležbe na reprezentanci,” pohval na račun Šveda na slovenski klopi na skriva Gorenjec in obenem dodaja: “Morda prej nismo bili vajeni tako temeljito delati na taktiki. Kar sem videl do sedaj, bomo na preizkuse v tem segmentu igre izredno dobro pripravljeni.”

S posebnimi željami je v laško prišel tudi mlajši izmed bratov Skube. “Moja želja je vedno bila, da oblečem slovenski dres in nastopim na kakšnem članskem prvenstvu. Do sedaj temu še ni bilo tako,” pove organizator igre, ki je do danes dres z državnim grbom oblekel 17-krat. “V Laško sem prišel s pozitivnimi občutki ter visokimi cilji in ambicijami. Imamo eno najbolj kakovostnih reprezentanc. Upam, da nam bo zdravje služilo in da bomo lahko pokazali vse naše kakovosti tudi na igrišču,” še pristavi od poletja član beloruskega Meškova.

Na njegovem igralnem mestu sicer vlada kar “nekaj gneče”, saj je selektor Vranješ tja vpoklical pet rokometašev, največ izmed vseh igralnih mest. “Reprezentanca je nekaj drugega kot klub. Konkurenca na srednjem zunanjem igralnem mestu je velika. Verjamem, da kdorkoli izmed nas bo dobil priložnost, jo bo dobro izkoristil. Kakršnokoli vlogo mi bo selektor namenil, jo bom sprejel in skušal pokazati največ, česar bom v tistem trenutku sposoben,” doda Trebanjec.

Skube je še pred nekaj dnevi veljal za aktualnega evropskega klubskega prvaka. Z Vardarjem iz Skopja je leta 2019 poskrbel za lepo presenečenje, tik pred novim letom pa ga je na tem mestu nasledil nekdanji klubski, sedaj pa reprezentančni soigralec Miha Zarabec. “Vesel sem, da sem štafeto lahko predal Mihi, obenem pa bil seveda žalosten za ostale naše fante, ki so nastopili na finalnem turnirju. Trebanjski klub je lahko ponosen na to, da je vzgojil dva rokometaša, ki sva v zaporednih letih osvojila Ligo prvakov,” je zaključil.

Komentarji