Vujović: “Verjamem, da je za vse presenečenje, ker sem se odločil za ekipo Borca”

Po tem, ko smo včeraj objavili, da je Veselin Vujović sedel na klop RK Borac, so na portalu Balkan Handball z Vujovićem opravili tudi intervju. In tudi tokrat ni razočaral s svojimi odgovori. Tako je to nova trenerska postaja v kariera legendarnega Veselina Vujovića.


“Verjamem, da je za vse presenečenje, ker sem so odločil za ekipo Borca. Bil sem v pogovoru tudi z drugimi klubi, a niso bili dovolj odločni. V času korone je veliko težav s proračunom in bilo je preveč čakanja. Borac se je predstavil z resnimi ambicijami in projektom tako za domače prvenstvu kot tudi za pokal EHF. To je zgodovinski klub z odlično oceno, ki si poizkuša povrniti avtoriteto, ki so jo imeli v preteklih letih. Tudi meni bo všeč v Banjaluki, obožujem to mesto, kjer imam tudi veliko prijateljev. Do uspehov Borca gojim ogromno spoštovanje, kot tudi do legend, ki so nastopale za ta klub,” je na uvodu dejal makedonski strokovnjak.

Vujović se je razgovoril tudi o tem kakšna pot je pred njim. “Dogovorili smo se za petmesečno sodelovanje, da vidimo kako bo vse skupaj potekalo in če je Borac za Vujo in Vuja za Borac, nato se bomo dogovarjali naprej. Tudi v Vardar sem prišel samo za 15 dni nato pa sem tam ostal 6 let. Človek nikoli ne more vedeti kakšna pot je pred njim. Prihod v Borac ni bil načrtovan, upam pa da bo sodelovanje uspešno.”

Je pa Veselin Vujović eden redkih, če ne celo edini trener, ki je treniral ekipo iz držav vseh področji nekdanje Jugoslavije. “To je nekaj kar me izpopolnjuje in dela ponosnega. Nekateri ljudje bodo rekli, da to ni uspeh in podatek s katerim bi se hvalil, vendar za mene je. V vseh “naših” državah sem se počutul dobro in kadarkoli me vprašajo jim odgovorim, da sem Jugoslovan, ker se tako počutim.”

“Ekipa si deli prvo mesto s Slogo iz Doboja. Imajo dobro ekipo, a mislim, da bi bilo treba pripeljati nekaj okrepitev, da bi lahko naredili omembe vreden rezultat v pokalu EHF in da bi postali še večji favorit v domačih tekmovanjih. Bog pomagaj, da se vse to s koronavirusom umiri in da bo Borac lahko svoje tekme igral pred svojimi navijači, ki so znani poznajo in spoštujejo rokomet. S tem bi imela ekipa ogromno podporo s tribune. V tem času je vse drugače. Ni čustev, strasti, vsega tega zaradi česar se vsi radi ukvarjamo s športom,” je za konec dodal Vujović o tem kako je seznanjen s stanjem v ekipi Borca.

FOTO: Veselin Vujović FB

Komentarji