Veselin Vujović se vrača na trenersko klop

Nekdanji trener slovenske moške reprezentance Veselin Vujović ima novega delodajalca. S klopi bo vodil bosansko ekipo RK Borac. Morda novica sama po sebi ne bi bila tako zanimiva, a naj spomnimo, da se bodo rokometaši Borca v osmini finala pomerili z ekipo RK Gorenje Velenje.


Veselin Vujović, ki bo 18. januarja dopolnil 60. let se po tem, ko je v koncu maja ostal brez trenerskega stolčka v Zagrebu vrača. Prevzel bo ekipo RK Borac in Banjaluke.  Črnogorski strokovnjak se bo že kaj kmalu predstavil tudi v Sloveniji. Na sredini februarja, natančneje 13. februarja bo namreč v sklopu osmine finala evropskega pokala gostoval v Rdeči dvorani pri RK Gorenje Velenje.

Vujović je trenersko pot začel leta 1995 pri Metaloplastiki, tam kjer je kot igralec preživel največ časa. Leta 1999 se je eno sezono dokazoval v Beogradu pri Partizanu.  Leta 2000 je najprej prevzel vodenje reprezentance Jugoslavije, nato še Ciudad Reala. V Španiji je preživel vse do leta 2003, nato pa se vrnil v domovino, ko je prevzel vodenje izbrane vrste Srbije in Črne gore. Po zaključku še ene reprezentančne trenerskega poti ga je pot vodila v Makedonijo. Med letoma 2006 in 2009 je vodil Skopski Vardar. V tem času pa se je leta 2007 dokazoval tudi na klopi državne reprezentance Makedonije. Leta 2010 ga je trenerska pot vodila v Katar, kjer je deloval kot glavni trener Al Sadda. V letu 2011 se je vrnil v Vardar. Po treh letih je leta 2013 odšel v Združene Arabske Emirate, kjer je bil dve leti na klopi Al Shababa. Leta 2014 je prvič v trenerski karieri prevzel vodenje Zagreba. Med delovanjem v Zagrebu pa je leta 2015 prevzel vodenje slovenske reprezentance. S Slovenijo je osvojil kar nekaj izjemnih rezultatov leta 2019 pa ga je zamenjal sedanji  strateg Ljubomir Vranješ. Med vodenjem slovenske reprezentance je v letih 2017/18 prevzel ekipo RD Koper, ter v letih 2018/19 srbski RK Železničar. Leta 2019 se je vrnil v Zagreb kjer pa se je od trenerskega posla kot že omenjeno poslovil maja lani.

FOTO: Veselin Vujović FB

Komentarji