Senzacionalna zmaga Velenja

V Celju smi bili priča pravi mali senzaciji. RK Celje Pivovarna Laško, ki je bilo neporaženo na vseh letošnjih 19 tekmah je pokleknilo proti drugouvrščenemu Velenju (23-25). Bitka za prvaka 1. lige NLB je sedaj dobila nove razsežnosti. 


Tekma se je pričela izenačeno. Prvi zadetek smo videli šele po treh minutah, led pa so prvi prebili domači z zadetkom Patrika Lebana. V uvodnih slabih 20 minutah si večino časa vodili Celjani, ki so v 16. minuti povedli tudi že s tremi goli prednosti (6-3). A tudi Velenje je imelo svoje načrte. S tremi zaporednimi zadetki so preobrnili rezultat in povedli s 6-7 in pokazali, da bodo nocoj še kako nevarni. Do konca polčasa prednosti Velenjčani več niso spustili, so pa jo celo povečali in na odmor odšli z rezultatom 8-11.

V drugem polčasu so Celjani večino časa lovili Velenjčane. V 39. minuti so preko Patrika Lebana izid poravnali na 14, a so gostje ponovno ušli na dva zadetka prednosti, saj je Aleks Kavčič v 45. minuti zadel za 17-19. Kazalo je že, da bodo Velenjčani prednost zadržali prav do konca srečanja, a so Grofje v 55. minut preko Davida Razgorja vendarle izenačili na 22-22. Pri izenačenju 23-23 so rokometaši Velenja odšli na minuto odmora, po njej pa dvakrat zadeli preko Davida Miklavčiča in Mihe Kavčiča, najpomembnejšo obrambo na tekmi pa je dosegel Aljaž Pajntar. Velenjčani so se pri izidu 23-25 tako lahko veselili velike zmage nad favoriti prvenstva. Prvi strelec bil 7 sedmimi zadetki sicer Žiga Mlakar, pri Velenju pa je 5 golov vpisal Aleks Kavčič.

Razlika med drugouvrščenim Velenjem in vodilnim Celjem sedaj znaša 3 točke in prvenstvo je pet krogov pred koncem še odprto.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje 23 : 25

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji