JASNO JE: Šteti so mu dnevi … morda celo ure

Naj bi že bilo jasno, da Ljubomir Vranješ ne bo več selektor slovenske moške članske reprezentance. Katastrofalen izid na EP je sodu izbil dno. Kot poroča Delo in kot nam je povedal vir blizu RZS, naj bi bil naslednik znan kmalu. 


 Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije bo še pred koncem tega tedna sklicalo izredno sejo, na kateri bodo razrešili Ljubomirja Vranješa.

NASLEDNIK?

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Poljskem in Švedskem, so že marca. Časa za spoznavanje ne bo veliko, zato pri Delu navajajo, da naj bi bili kandidati za selektorski stolček tisti, ki reprezentanco že dokaj dobro poznajo. Med slovenskimi kandidati se zdijo najbolj primerni Uroš Zorman, kot predstavnik mlajše generacije trenerjev, Branko Tamše, ki po celjski zgodbi zelo dobro gradi rezultate tudi v hrvaškem Nexeju, potem je tu tudi Bojan Čotar, ki velja za enega izmed najboljših taktičnih strokovnjakov v slovenskem rokometnem prostoru, mogoče celo Aleš Pajovič, ki bi verjetno avstrijski izziv z veseljem zamenjal za slovenskega. V Delu so omenjeni še Zoran Jovičić, Boris Denič in Uroš Šerbec. Vse to so zaenkrat špekulacije, a do konca tega tedna naj bi bilo znano veliko več.

Kaj pa tujci? S skandinavskim karakterjem se je zveza “opekla”, zato je pričakovati, da tokrat kandidata ne bodo iskali na severu, čeprav bi mogoče bil zanimiv kandidat Alfred Gislason. Po Vujoviću se je poleg Vranješevega imena omenjalo tudi Juana Carlosa Pastorja. Tudi Talant Dušebajev bi znal biti v igri, v kolikor bodo vodilni iskali tujega stratega. Leta 2019 je sicer kategorično zavrnil kakršnokoli povezanost s slovensko reprezentanco in na selektorskem stolčku videl Uroša Zormana, a stvari se spreminjajo. 

No, mogoče pa kdo drug … časa ni veliko, vodstvo zveze se bo moralo hitro odločiti. 

Komentarji