Legenda reprezentance: “Nekaj ni v redu”

O razlogih za izpad slovenske reprezentance z evropskega prvenstva, smo povprašali dolgoletnega kapetana izbrane vrste ter nekdanjega pomočnika trenerja, Uroša Zormana.


Igralec z največ nastopi za slovensko reprezentanco je sedaj trener Trima Trebnje.

Kaj je treba spremeniti v tej reprezentanci?
“Nisem bil na prvenstvu s fanti, tako da je nehvaležno, da sedaj jaz ocenjujem. Po bitki biti general je najlažje. Dejstvo pa je, da nekaj ni vredu. Potrebno bo narediti analizo in videti kako naprej. Vsesti se morajo tako vodstvo in trener kot igralci, ter videti kje je problem.”

Kje ima reprezentanca največje težave?
“Težave so bile povsod, tako v obrambi, protinapadu, napadu in hitrem izvajanju sredine. Zakaj je bilo tekmu tako, ne vem, saj me ni bilo tam, prav tako pa ne želim biti jaz “kavč selektor” in sedaj razpravljati o tem. Najbolj bodo vedeli tisti, ki so bili zraven.”

Zakaj v reprezentanci ni vključenih fantov iz ekipe mladinskih prvakov na EP 2018?
“Generacija je odlična, je pa to bolj vprašanje za zvezo in trenerje, ki so tam. Dejstvo je, da je dodajanje mladih igralcev članski reprezentanci dolg proces.”

Bi bili pripravljeni prevzeti vodenje?
“Na to vprašanje trenutno težko odgovorim. Lagal bi, če bi rekel, da to niso bile moje želje, ko sem prišel v trenerske vode. Biti trener svoje domače reprezentance je največ, kar lahko dosežeš. Kako bo v prihodnje pa težko odgovorim.”

Komentarji