Nizozemska in Islandija po drami v drugi krog, Madžari se poslavljajo

Danes smo v skupini B videli novi izjemni tekmi. Gre verjetno za najbolj izenačeno skupino na letošnjem EP, saj se vse do zadnjega ni vedelo kdo bo napredoval. V igri so bile vse štiri reprezentance. Islandija je zlomila srca 20.000 navijačem domačinov Madžarov, pridružili pa so se jim Portugalci, ki so izgubili proti srčnim Nizozemcem, ki so se v nadaljevanje prvenstva uvrstili sploh prvič do sedaj. 


Tekma med Islandijo in Madžarsko je bila izjemno izenačena vse od prve do zadnje minute. Izenačen je bil rezultat po prvem polčasu(17-17), na koncu pa so Madžari zgrešili preveč strelov. Za nadaljevanje so potrebovali zmago z dvema zadetkoma, toda Islandija na tem prvenstvu igra odlično. Najbolj razpoložen je bil Bjarki Mar Elisson, ki je zabil 9 golov, izjemen je bil tudi Magnusson, ki je na desnem zunanjem spomnil na odličnega Olafurja Stefanssona. Pri Madžarih je bil izjemen Bence Banhidi, ki je dosegel 6 zadetkov. Islandija je slavila z rezultatom 31-30 in se v glavni del prebila z dvema točkama.

Nizozemci in Portugalci so prav tako prikazali izjemno tekmo, v prvem polčasu pa sta briljirala oba vratarja. Videli smo veliko število lepih akcij. Portugalci so v zaključku povedli, a odgovornost sta na Nizozemski strani prevzela Luk Steins in Kai Smits ter tekmo obrnila v korist Nizozemske, ki se sploh prvič veseli uvrstitve v glavni del. Nizozemci so slavili z rezultatom 31-30 in v drugem delu bodo marsikateri reprezentanci trn v peti. Pri Nizozemcih je bil prvi strelec spet Kai Smits, ki je v 3 tekmah dosegel kar 32 zadetkov. Čakajo ga vsaj še štiri, morda je v nevarnosti rekord Kirila Lazarova. Pri Portugalcih je 7 zadetkov dosegel krožni napadalec Victor Iturriza.

FOTO: EHF 2022

Komentarji