Nataša Derepasko: “Menim, da so Madžarke trenutno najboljša ekipa v Evropi”

Pred igralkami RK Krim Mercator je že nova tekma v elitni ligi prvakinj. Tokrat jih čaka gostovanje na Madžarskem pri ekipi Györa. Morda najtežje gostovanje v letošnji sezoni, saj ekipa Györa velja za eno najmočnejših ekip v letošnji sezoni lige prvakinj. Krimovke na gostovanje odhajajo z ne najlepšo popotnico nedeljskega poraza proti Danskemu, Odenseju.


Igralke Györa v letošnji sezoni lige prvakinj še ne poznajo poraza in so na vrhu skupine B z 9 zmagami. Na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni 18. septembra, v dvorani Stožice so bile Madžarke boljše z rezultatom 31:26. Tigrice so takrat skozi tri četrtine dvoboja držale korak s tekmicami nato pa so prevladale izkušnje in so rokometašice Györa tekmo prevesile sebi v prid. Krimovke pa bodo v nadaljevanju tekmovanje še kako potrebovale točke v boju za napredovanje.

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: 
“V nadaljevanju tekmovanja nas čaka naporen ritem, a podobnega imajo vse ekipe v skupini. Najprej potujemo na gostovanje na Madžarsko, v soboto sledi pot v Francijo. Menim, da so Madžarke trenutno najboljša ekipa v Evropi. Igrajo zelo hiter rokomet, agresivne so v obrambi. Kljub temu, da se zavedamo kvalitet tekmic, ki bodo imele tudi prednost domačega terena, želim, da pokažemo svoje kvalitete. Za zgled nam bo igra, ki smo jo prikazali v prvih desetih minutah drugega polčasa proti Dankam.”

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji