Aalborg – eden izmed redkih, ki ga koronavirus ni prizadel

Za danskim prvakom Aalborg Haandbold je izjemno uspešna sezona 2020/2021. Če je bila minula sezone danskega kluba uspešna na športni plati, pa je bilo enako tudi na finančni. Klub je namreč v lanski sezoni, ko je bil tudi udeleženc fina EHF Lige prvakov, ustvaril 2,1 milijona danskih kron dobička (okoli 300.000 evrov). Po poročanju kluba je to že 11. sezona zapored, ko je klub sezono končal s plusom.


“Pretekla sezona je bila za Aalborg Haandbold absolutno fantastična. Osvojili smo tretji zaporedni naslov državnih prvakov Danske in hkrati praznovali velik uspeh v EHF Ligi prvakov. Ta je svoj vrhunec dosegel z udeležbo na FINAL 4 v Kölnu,” je dejal predsednik kluba Eigild B. Christensen v sporočilu za javnost in še dodal: “V mnogih pogledih je bila minula sezona drugačna. Seveda je tu glavni dejavnik koronavirus, ki je med drugim pomenil omejen dostop do tekem in treningov.”

Aalborg se želi še bolj razvijati. Klub je postal prava atrakcija tudi za rokometaše svetovnega kroga. V letošnji sezoni se je Aalborgu pridružil Aron Palmarsson, naslednje poletje se pridružuje tudi eden najboljših rokometašov na svetu, Mikkel Hansen. “V prihodnjih letih imamo velike cilje in z dobrimi finančnimi rezultati, ki smo jih dosegli v preteklih letih, lahko še naprej vlagamo v klub, na primer v širitev dvorane Sparkassen in nadaljnji razvoj športnega kompleksa,” je dejal Christensen.

Komentarji