Aalborg z velikimi težavami preko GOGa

V nabito polni Sparekassen Areni je že od prvega žvižga vladalo odlično vzdušje. Podpora 5.000 (večinoma domačih) gledalcev, ki so vedeli, da bo potrebna močna podpora, da se domača ekipa, ki ima težave s poškodbami, dvigne do zmage nad gosti iz GOGa, je prišla vsekakor prav.


Pri Aalborgu so manjkali Felix Claar, Aron Pálmarsson, Lukas Sandell, Jesper Nielsen, Mikkel Hansen in Martin Larsen.

Pri domačinih je v uvodnih minutah napadalni tempo narekoval Henrik Møllgaard, na drugi strani pa je hitri napadalni ritem GOGa povzročal kar nekaj preglavic za obrambno vrsto Aalborga. Nenamerna nesreča je po 10 minutah Sebastiana Bartholda ter Simona Pytlicka iz GOGa poslala na tla in oba so morali za kratek čas zamenjati. Po prvih 15 minutah je na semaforju kazalo 6:6. Po dobrih 20 minutah srečanja je izgledalo, da gostje težje prebijejo obrambo moštva iz Severnega Jutlanda, izjema je bil odlični Simon Pytlick. Ko je Pytlick prejel že svojo drugo dvominutno izključitev, so domačini prednost igralca več dobro izkoristili in povedli na 14:10. Prednost štirih zadetkov so uspeli razvleči vse do polčasa (16:12).

A visoka igralna kadenca domačinov se ni obdržala na začetku drugega polčasa, ko so zaradi številnih tehničnih napak gostje dobili priložnost in se znova prebili v tekmo. Že po šestih minutah drugega polčasa je vodstvo padlo na en gol in Stefan Madsen je moral vzeti odmor, da bi popravil stvari. Po vrnitvi na parket sta Marinus Munk in Henrik Møllgaard znova hitro poskrbela, da se je prednost domačih povzpela na 4 zadetke. 

V zaključni fazi so gostje še uspeli nekoliko zmanjšati prednost, odlični danski spektakel pa se je zaključil z rezultatom 30:28 v korist Aalborga.

 

Strelci za Aalborg: Marinus Munk 6, Sebastian Barthold 5, Kristian Bjørnsen 5, Mads Hoxer 4, Henrik Møllgaard 3, Victor Kløve 3, Benjamin Jacobsen 2, René Antonsen 1, Buster Juul 1

Strelci za GOG: Emil Madsen 9, Simon Pytlick 9, Jerry Tollbring 4, Lukas Jørgensen 3, Oskar Vind 2, Nicolai Pedersen 1

 

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji