Afera pretresa rokometni svet

V rokometnem svetu je na vidiku nova afera. Kot poroča portal Handbollskanalen, naj bi prišlo do prirejanja rezultatov na tekmi Lige prvakov.


Prirejanje rezultatov se je zgodilo tudi na večih drugih tekmah pod okriljem EHF. Prirejanje se je zgodilo zaradi velikega števila vplačanih stav. Sum na prirejanje se je zgodil, ko je kvota na zmago ekipe A drastično padla le nekaj ur pred tekmo. Takšen padec je navadno razlog velikega števila manjkajočih igralcev pri nasprotni ekipi. Kvota je z 1.55 padla na 1.05 v le 20 minutah. Hendicap linija je bila pred srečanjem postavljena pri -2.5, med srečanjem pa je ta narasla na -5.5, kar pomeni, da bi morala ekipa A zmagati za najmanj 6 golov in ne za 3, kot je bilo predvideno pred tekmo. Sumničav je poraz ekipe B, saj je ekipa A v nekaj urah prišla na gotove zmagovalce srečanja, saj je postalo jasno da bo srečanje ekipa B izgubila.

Na omenjenem srečanju je ekipa B dobro začela srečanje, kar je nakazoval tudi rezultat ob polčasu, ki je bil zelo izenačen. Tudi ob polčasu sta kvota in hendicap linija ostali nespremenjeni, kar je nadvse čudno ob tako izenačenem prvem polčasu. V drugem polčasu je ekipa B začela delati napake eno za drugo. Med 40. in 53. minuto je ekupa A vodila za od dva do pet zadetkov, na koncu pa zmagala za 6, kar je bilo ravno dovolj za izpolnitev stave.

Profesionalni stavničar je ob ogledu posnetka naštel kar 19 spornih situacij. Med drugim čudno postavljanje v obrambi, kjer so igralci stali daleč stran od igralcev v napadu. Sporna je bila tudi situacija, ko je ekipa B prišla na le dva gola zaostanka, so vzeli minuto odmora, na igrišče pa se je zopet vrnil igralec, ki je namerno igral slabo.

Na špekulacije se je odzvala tudi evropska rokometna zveza in dejala: “Ni nikakšnih dokazov prirejanja izidov na srečanju pod okriljem EHF.”

Evropska rokometna zveza je dejala tudi, da strogo obsoja kakšna koli prirejanja reultatov in si želi pridobiti ustrezne dokaze o takšnem početju. Epilog zgodbe sledi, vse pa malce spominja na stavniško afero, v katero so bili vpleteni igralci Montpellierja in njihovi svojci.

 

Komentarji