Ajdovke in Celjanke prvi krog otvorile z visokima zmagama

Prejšnji ponedeljek se je s tekmo med RK Krim Mercator in ŽRK Zagorje otvorila sezona v letos prenovljeni 1. ženski rokometni ligi. Krimovke so na prvi tekmi pokazale svojo moč in deklasirale tekmice. Minuli vikend sta bili na sporedu še dve tekmi v modri skupini omenjene lige, tekmi med RK Zelene Doline Žalec in ŽRK Velenje ter Izolo in Krko pa sta bili prestavljeni.


Edino sobotno tekmo so tako odigrale Ajdovke, ki so upravičile vlogo favoritinj in z rezultatom 32:23 premagale Ptujčanke.

Na tekmi prvega kroga sezone 2021/22 v modri skupini 1. ženske rokometne lige so rokometašice Mlinotesta Ajdovščine gostile zasedbo Ptuja in slavile zasluženo zmago z 32:23. Ptujčanke so obračun sicer odprle obetavno in bile v uvodnih minutah konkurenčne. Ajdovke so prvič v vodstvo prešle šele v 18. minuti. Štajerke so se v rezultatski bližini Mlinark uspele zadržati še do odmora med polčasoma, nato pa je stroj gostiteljic začel delovati na vse višjih obratih. Šest zadetkov Nataše Janković Rustje je pripomoglo k skoraj dvomestnemu vodstvu ekipe v rdeči športni opravi ob izteku igralnega časa (32:23). Pri gostjah se je s kar 11 zadetki izkazala Minea Kolenko. Primorska zasedba se bo v naslednjem krogu odpravila na gostovanje v Celje, ptujska pa na Obalo k Trgu ABC Izoli.

Na zadnji tekmi konca tega tedna sta se pomerili ekipi Z’Dežele in Litije.

Na nedeljsko popoldne smo spremljali tekmo 1. ženske rokometne lige med ekipama Z’dežele in Litije. Gostiteljice so do dvajsete minute uspešno držale korak z gostujočo zasedbo, nato pa so Celjanke stopile na plin in z dobro igro v obrambi ter hitrimi nasprotnimi napadi ustvarile prvo večjo prednost na tekmi. Polčas se je zaključil s petimi zadetki v korist gostij. V drugem delu tekme izbranke Miše Marinček Ribežl niso dopustile presenečenja in še stopnjevale rezultatsko razliko. Ustavile so se pri končnih 15 golih razlike in se v Celje vrnile s prvo zmago v novi sezoni. V ekipi Z’Dežele so blestele krilne rokometašice, Iza Bon-Brzin je dosegla šest zadetkov, Katarina Regner pa pet. Za domačo ekipo sta največ zadetkov prispevali Špela Bajc in Manca Kogovšek, obe po pet.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 1. KROG:

sobota, 11. septembra:
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK PTUJ 32:23 (14:12)
Janković Rustja 6, Ferfolja (1) in Fegic po 5; Kolenko 11 (4), Bedrač in Puž po 4.

nedelja, 12. septembra:
ŽRD LITIJA : ŽRK Z’DEŽELE 21:36 (13:18)
Bajc (1) in Kogovšek (3) po 5; Bon-Brzin 6 (4), Regner 5.

RK KRIM MERCATOR LJUBLJANA : RŽK ZAGORJE 40:18 (17:9)

prestavljeno:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK VELENJE
ŽRK TRGO ABC IZOLA : ŽRK KRKA NOVO MESTO

 

FOTO: Robert Ferjančič/ RK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji