Ajdovke in Švedinje so se na prvi tekmi razšle brez zmagovalca

Rokometašice ŽRK Mlinotest Ajdovščina so se nocoj v sklopu evropskega pokala (EHF Cup) pomerile z ekipo Kristianstad Handboll, ki prihaja iz Švedske. Prva tekma v dvorani Police se je končala z izidom 26-26.


Tekmo so bolje pričele Slovenke, ki so gostjam iz Skandinavije hitro pobegnile na 1-4. Ajdovke so nekaj časa vodili s tremi goli prednosti, nato pa so zobe pokazala tudi gostujoče rokometašice. Slednje so v 17. minuti z zadetkom Carlstromove izenačile na 6-6. V nadaljevanju so si višjo prednost priigrale rokometašice Kristianstada, ki so tako do 22. minute povedle s 7-11. Sedaj so znova bolje zaigrale rokometašice Ajdovščine, ki so pred iztekom igralnega časa v prvem polčasu z goloma Perazićeve in Albine uspele izenačiti.

Tudi v drugem polčasu smo spremljali izenačen rokomet. V prvih desetih minutah so gostje sicer pobegnile na +3 (15-18), a Slovenke se niso zmedle. Z zbrano igro v končnici so dosegle tri zaporedne zadetke in tekma se je končala z remijem. Gol za izenačenje je dosegla Fegićeva. Prva strelka Kristianstada je bila Eggetova, ki je dosegla 10 zadetkov. Perazićeva jih je za Ajdovke prispevala 9.

Povratna tekma bo že jutri ob 20. uri na isti lokaciji.

FOTO: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji