Ajdovke za las ob vnovičen remi!

Tudi na drugi tekmi 2. kroga evropskega pokala EHF za ženske smo v Ajdovščini med domačo ekipo in švedkim Kristianstadom spremljali zelo tesen obračun. Včeraj so jo rokometašice Mlinotesta Ajdovščine odnesle z izenačenim izidom, danes pa se jim to na žalost ni izšlo. Kljub vnovičnem preobratu v zadnjih minutah so Švedinje vzdržale pritisk in se veselile tesne zmage.


Ajdovke so dobro začele tekmo in v šesti minuti prek Ane Abine povedle s 3:1. Tekmice so jih sicer hitro ujele, a so domače rokometašice lep čas uspele vzdrževati minimalno prednost enega zadetka. Za prvo vodstvo Švedinj je zadela Ana Bogojević, ki je v 22. minuti zadela za 6:7. Kristianstad je ušel celo na prednost 6:9, a so naše tik pred polčasom uspele omiliti rezultat, ki je po tridesetih minutah kazal 8:10 za tekmice.

V drugem polčasu so rokometašice Ajdovščine v 38. minuti uspele ponovno izenačiti, za 14:14 je bila znova uspešna razpoložena Abina. V naslednjem napadu so Ajdovke celo povedle, a vodstva niso dolgo držale. Švedinje so z lepo serijo tik za tem ušle na 15:19, na semaforju pa je ostalo le še 10 minut. Domače rokometašice so podobno kot na prvem srečanju v ključnih trenutkih stopile na plin in se z lastno serijo približale zgolj na gol zaostanka (19:20). Imele so celo zadnji napad za vnovično končno izenačenje, a je priložnost na žalost zapravila Jana Krapež, minimalna zmaga pa je tako romala na Švedsko.

Komentarji