Aktualni prvaki zanesljivo čez novomeško oviro

Rokometaši novomeške Krke so v prvem in do sredine drugega dela še uspevali držati stik z nasprotnikom, a je v v zadnjih desetih minutah Celjski stroj le stekel in poskrbel za visoko domačo zmago. 


Celjani so po dveh zadetkih s strani Tadeja Mazeja in Radoljice Cepića hitro povedli s 4:1. Krkaši so se nato po zaslugi razpoloženega Vladana Lončarja še uspeli približati na 5:4, a je bilo to tudi zadnjič, ko so zaostajali le za zadetek. Novomeščani so v napadu popustili, domači pa so kmalu spet ušli na varno razliko. Ta bi bila do konca prvega dela toliko višja, a je med vratnicami stal najboljši posameznik gostov Blaž Brajer. Krka se je dobro znašla tudi ob dvojni izključitvi pred koncem prvega polčasa in z dvema igralcema manj iztržila delni izid 1:1. Proti aktualnim prvakom so gostje na odmor odšli z ‘le’ štirimi goli zaostanka (16:12).

V začetku drugega polčasa je s tremi hitrimi obrambami poskrbel tudi Celjski vratar Milan Vujović, kar je Pivovarjem dalo nalet in ekspresno povedli z 20:13. Po zaslugi Jake Pluta in Brajerja so dolenjski rokometaši v 46. minuti vsaj na daleč znova ujeli stik, a so Celjani po rezultatu 25:20 z uničujočim delnim izidom 8:1 tekmeca dokončno strli in zmagali z visokih 33:21.

 

Foto:  RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji