Alem Toskić: “Madžarski Csurgoi KK ima boljše pogoje kot Vardar”

Glavni trener madžarskega Csurgoi KK-ja Alem Toskić se je v intervjuju za priznani rokometni portal Balkan-Handball.com razgovoril o njegovih izkušnjah v madžarski ligi in o njegovi prvi sezoni kot glavni trener madžarskega kluba. 38-letni Srb je pohvalil tako delo v klubu, kot tudi rokometna tekmovanja na Madžarskem.


“Madžarsko državno prvenstvo je zelo močno. Veszprem in Szeged sta nad vsemi in igrata neko “svojo ligo”. Ne moremo se primerjati z njimi. Potem so tu še ostali klubi kot so Tabanya, Balatonfuredi, Gyongyos, FTC, Komlo, Oroshaza itd. Proti nobenemu klubu ne moreš biti 100% za zmago. Videli bomo komu je koronavirus najbolj škodoval v naslednji sezoni,” je povedal Toskić.

“Csurgoi KK je zelo dobra ekipa, finančna in organizacijska konstrukcija je zelo močna. Je eden izmed najbolj stabilnih klubov v ligi, plače ne zamujajo nikoli. Imamo zelo dobre pogoje za treninge, vse pa visi na enem samem posamezniku, Janosu Vargi. Varga je zelo vpliven mož, odvetnik. Edina slaba stran kluba je, da leži v majhnem mestu, ki šteje le 5.000 prebivalcev. Težko je privabiti nove igralce, kapaciteta dvorane pa je 2.500. Igral sem v skopskem Vardarju v eri Sergeia Samsonenka, ampak lahko vam zagotovim, da Csurgoi deluje v boljših pogojih kot Vardar. Zares imamo odlične pogoje,” še dodaja nekdanji igralec slovenskega Celja in Velenja.

Vir: Handball Planet

 

Komentarji