Ali se zapleta tudi v 2. DRL?

V četrtek, 9. aprila, so klubi iz 2. DRL prejeli gradivo za 2. korespondenčno sejo Združenja 2. DRL – moški, katere predlog je bil med drugim tudi zaključek tekmovanja po odigranem 12. krogu zaradi epidemije korona virusa. Prvo mesto v 2. DRL ni sporno, zapleta pa se pri 2. mestu. Trenutno ima Pomurje enako točk kot Železniki, a pozor, Železniki imajo tekmo manj!


Glede na to, da imata RK Pomurje in RD Alples Železniki enako število točk, se končna uvrstitev določi glede na Pravilnik o rokometnih tekmovanjih, ki med drugim določa, da je v primeru enakega števila točk višje uvrščena tista ekipa, ki je osvojila več točk na medsebojnem srečanju. RK Pomurje je v 7. krogu na domačem terenu premagalo Alples z rezultatom 23:21 in ima tako več točk, doseženih na medsebojnih srečanjih in je na podlagi tega rezultata tudi višje uvrščeno na lestvici.

Natančnejši pogled na lestvico pa razkriva, da je RK Pomurje odigralo tudi tekmo več, tu pa se zadeva zakomplicira. Pravilnik, ki določa pravila, katera ekipa je višje uvrščena v primeru enakega števila točk, ne predvideva situacije, da je ena ekipa odigrala tekmo manj. RK Pomurje je odigralo 11 tekem, RD Alples pa le 10, imata enako število točk, vendar ima RK Pomurje ob 1 odigrani tekmi več, tudi en poraz več.

EKIPE GLASOVALE, ALPLES SE NE STRINJA

S 7 glasovi za in 2 proti je Združenje 2. DRL sprejelo sklep: “Tekmovanje v 2. DRL – moški se za tekmovalno sezono 2019/2020 predčasno zaključi in kot končna razvrstitev obvelja lestvica registriranih rezultatov tekem do 11. 3. 2020.”

“Ker se z izglasovanim sklepom, ki je popolnoma skregan z vso logiko, niti pod razno ne moremo strinjati, bomo prav gotov razmislili tudi o možnostih pritožbe,” so povedali pri Alplesu in na RZS ter v vednost vsem klubom 2. DRL tudi poslali svojo obrazložitev, ki jo v celoti objavljamo spodaj.

Komentarji