Aljaž Lampret: “Rokomet te izoblikuje kot osebo”

Tokrat se je v snopu luči pri Davidu iz Slovenj Gradca znašel mladi Aljaž Lampret, ki bo letos ob boku Vida Levca zaigral na poziciji levega zunanjega.


𝗔𝗹𝗷𝗮𝘇̌, 𝗸𝗹𝗷𝘂𝗯 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗶𝗺 𝗿𝗼𝘀𝗻𝗶𝗺 𝗱𝗲𝘃𝗲𝘁𝗻𝗮𝗷𝘀𝘁𝗶𝗵 𝗹𝗲𝘁𝗼𝗺 𝘀𝗶 𝗹𝗮𝗵𝗸𝗼 𝘇𝗮𝗿𝗮𝗱𝗶 𝘀𝘃𝗼𝗷𝗶𝗵 𝗼𝗱𝗹𝗶𝗰̌𝗻𝗶𝗵 𝗽𝗿𝗲𝗱𝘀𝘁𝗮𝘃 𝗸𝗮𝗿 𝗸𝗼𝗻𝗸𝘂𝗿𝗲𝗻𝗰̌𝗲𝗻 𝗰̌𝗹𝗲𝗻 𝗻𝗮 𝗽𝗼𝘇𝗶𝗰𝗶𝗷𝗶 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗴𝗮 𝘇𝘂𝗻𝗮𝗻𝗷𝗲𝗴𝗮, tako 𝘃 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗶𝗻𝘀𝗸𝗲𝗺 𝗸𝗼𝘁 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝗰̌𝗹𝗮𝗻𝘀𝗸𝗲𝗺 𝗽𝗼𝗴𝗼𝗻𝘂. 𝗣𝗼𝘃𝗲𝗷 𝗺𝗮𝗹𝗰𝗲, 𝗸𝗮𝗸𝗼 𝗷𝗲 𝗯𝗶𝘁𝗶 𝗱𝗲𝗹 𝘁𝗮𝗸𝘀̌𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗸𝗹𝘂𝗯𝗮 𝗸𝗼𝘁 𝗷𝗲 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗷 𝗚𝗿𝗮𝗱𝗲𝗰?
Za mene je biti del Slovenjgraškega kluba nekaj neprecenljivega saj zanj navijam in igram že od otroštva. Ko sem se eno leto preizkusil v mladinski ekipi Gorenja se nisem počutil kot doma, kar pa v Slovenj Gradcu se. Za mene igranje za člansko ekipo Slovenj Gradca predstavlja tudi odgovornost saj sem mnenja, da moram za ta klub ter navijače dati vse najboljše kar lahko.

𝗞𝗮𝗿 𝗻𝗲𝗸𝗮𝗷 𝘀𝗼𝗶𝗴𝗿𝗮𝗹𝗰𝗲𝘃 𝗺𝗲𝗻𝗶, 𝗱𝗮 𝘀𝗶 𝘀𝗲 𝗻𝗮 𝗻𝗼𝘃𝗼 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝗼 𝗽𝗿𝗶𝗽𝗿𝗮𝘃𝗶𝗹, 𝗸𝗮𝗿 𝘀𝗲 𝗱𝗮 𝗻𝗮𝗷𝗯𝗼𝗹𝗷𝗲. 𝗦𝗶 𝘃𝗲𝗹𝗶𝗸𝗼 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗿𝗮𝗹 𝘃 𝗰̌𝗮𝘀𝘂 »𝗸𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮« 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗼𝗿𝗮?
Ja, v času korona premora sem treniral zelo veliko saj so mi razmere to omogočale. Nisem imel veliko obveznosti saj je šola potekala od doma in sem imel čas za fizično pripravo dvakrat na dan. Sem mnenja, da je treba tako dolg premor izkoristiti kolikor se le da. Ko so razmere to dovoljevale pa sem se povezal še z trenerjema Benjaminom Belišem in Andražem Nabernikom ,ki sta mi skrbno pripravila program katerega sem izvajal. Sedaj pa je treba to fizično pripravo prenesti še na igrišče. Seveda pa mi je manjkalo igre z žogo, ki sem jo zelo pogrešal.

𝗩 𝗹𝗲𝘁𝗼𝘀̌𝗻𝗷𝗶 𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝗶 𝘁𝗲 𝗯𝗼 𝘃𝗼𝗱𝗶𝗹 𝗼𝘇. 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗶𝗿𝗮𝗹 𝗱𝘃𝗼𝗷𝗲𝗰 𝗦𝗼𝘃𝗶𝗰̌ – 𝗩𝗮𝗷𝗱𝗹. 𝗞𝗮𝗸𝗼 𝘁𝗶 𝗼𝘀𝗲𝗯𝗻𝗼 𝘃𝗶𝗱𝗶𝘀̌ 𝘁𝗮 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗲𝗿𝘀𝗸𝗶 𝘁𝗮𝗻𝗱𝗲𝗺?
Ta trenerski tandem je za mlado ekipo kot smo mi več kot odličen. Menim, da sta oba trenerja velika strokovnjaka v delu z mladimi kot tudi v taktičnem smislu. Že sam trener Sovič je ogromno naučil našo ekipo, sedaj pa se mu je pridružil še eden najizkušenejših trenerjev v Sloveniji. Menim, da je to za Slovenj Gradec odlična pridobitev. Ne smemo pa pozabiti tudi trenerja Andraža Nabernika, ki skrbi za našo fizično ter kondicijsko pripravo. Tudi on ima veliko dodano vrednost.

𝗞𝗼𝘁 𝘀𝗶 𝘀𝗲 𝘀𝗮𝗺 𝘇𝗴𝗹𝗲𝗱𝗼𝘃𝗮𝗹 𝗽𝗼 𝗸𝗮𝗸𝘀̌𝗻𝗲𝗺 𝗶𝗴𝗿𝗮𝗹𝗰𝘂 𝗶𝘇 𝗰̌𝗹𝗮𝗻𝘀𝗸𝗲 𝗲𝗸𝗶𝗽𝗲, 𝗶𝗺𝗮𝘀̌ 𝘃𝗲𝗿𝗷𝗲𝘁𝗻𝗼 𝘁𝘂𝗱𝗶 𝘁𝗶 𝘇̌𝗲𝗹𝗷𝗼, 𝗱𝗮 𝗽𝘂𝘀𝘁𝗶𝘀̌ 𝘃𝘁𝗶𝘀 𝗻𝗮 𝗺𝗹𝗮𝗷𝘀̌𝗶𝗵 𝗶𝗴𝗿𝗮𝗹𝗰𝗶𝗵 𝗶𝗻 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗮𝗻𝗲𝘀̌ 𝗻𝗷𝗶𝗵𝗼𝘃 𝗻𝗮𝘃𝗱𝗶𝗵 𝗽𝗿𝗶 𝗶𝗴𝗿𝗮𝗻𝗷𝘂 𝘁𝗲𝗴𝗮 𝗽𝗿𝗲𝗰̌𝘂𝗱𝗼𝘃𝗶𝘁𝗲𝗴𝗮 𝘀̌𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮. 𝗜𝗺𝗮𝘀̌ 𝗺𝗼𝗴𝗼𝗰̌𝗲 𝗸𝗮𝗸𝘀̌𝗻𝗼 𝘀𝗽𝗼𝗿𝗼𝗰̌𝗶𝗹𝗼 𝘇𝗮 𝘃𝘀𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘀̌𝗲, 𝗸𝗶 𝗯𝗲𝗿𝗲𝗷𝗼 𝘁𝗮 𝗻𝗮𝗷𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗷𝘂?
Moje sporočilo vsem staršem, ki berejo ta intervju, je, da te rokomet izoblikuje kot osebo, te nauči delavnosti, discipline ter omogoča spoznavanje veliko novih ljudi.

AVTOR: David (RK SLOVENJ GRADEC 2011)

FOTO: RK SLOVENJ GRADEC 2011

Komentarji