Ana Gros: »Na mladih svet stoji«

Slovenske rokometašice v tem tednu čaka nadaljevanje nastopov v pokalu EHF Euro. V primerjavi z ekipo, ki je decembra odpotovala na svetovno prvenstvo v Španijo tako tokrat na Štajerskem manjka kar sedmerica igralk. Kaj na to pravita Ana Gros in Amra Pandžić?


Ana Gros, kapetanka slovenske reprezentance:
“Vedno je lepo priti na reprezentančne priprave in se srečati s soigralkami. Z veseljem se vračamo. V tem tednu nas čakata dve tekmi z Makedonkami, proti katerim bomo skušali popraviti nekatere zadeve, ki v igri na svetovnem prvenstvu niso delovale najbolje. Na pripravah bo tokrat z nami nekaj mladih punc. Lepo bo videti, da se tudi one spoznajo in vpeljujejo v sistem delovanja reprezentance. Sedaj, ko z nami ni nekaterih izkušenejših igralk, je enkratna priložnost za to. Na mladih svet stoji. Ko se bomo me, starejše igralke enkrat umaknile, bodo one nadaljevale naše delo. Na njih se gradi prihodnost.”

Amra Pandžić, vratarka slovenske reprezentance:
“Na svetovnem prvenstvu smo se morda še nekoliko spoznavali s selektorjem in sistemom igre, sedaj pa nam je že veliko lažje. Od prvega skupnega dne smo naredili velikanski korak naprej. Verjamem, da nas bo pot tudi v tem tednu vodila le še navzgor.”

 

Vir: Rokometna zveza Slovenije

Komentarji