Andraž Justin: “Borili smo se do konca”

Rokometaši RK Trimo Trebnje in RK SVIŠ Ivančna Gorica so se pomerili na sosedskem derbiju. Prvih 30. minut smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Igralci SVIŠa so bili enakovreden nasprotnik precej bolj favoriziran Trebanjcem. Temu priča dejstvo, da sta ekipi na odmor odšli le ob golu razlike (12:11). V drugem polčasu pa so domačini pokazali zakaj se borijo za naslov prvaka ter tekmo obrnili sebi v prid. Na koncu so slavili z rezultatom 31:22.


Aljoša Čudič, vratar RK Trimo Trebnje: 
“Lahko rečem, da smo odigrali zanimiv sosedski derbi, le da smo vanj vstopili preveč nervozno, tako pa smo naredili preveč napak v napadu in v obrambi. V drugem polčasu smo se zbrali, odigrali bolj odločno in si priigrali razliko, ki je na koncu bila dovolj velika, da smo tekmo varno pripeljali do zmage.”

Andraž Justin, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
“Mislim, da smo danes prikazali dobro igro,, sploh prvi polčas je bil z naše strani zelo dober. Pokazali smo željo, obramba je delovala na najvišjem nivoju, tudi v napadu smo odigrali pametno, kljub temu, da smo tu pa tam naredili kakšno manjšo napako. Na žalost smo v drugem polčasu začeli slabo, ekipa Trima je to izkoristila. Borili smo se do konca, priložnost so na tekmi dobili tudi mlajši igralci in lahko še enkrat poudarim, da smo sviševci in trimovci odigrali odličen sosedski derbi.”

FOTO: Zala Gole / RK Trimo Trebnje

Komentarji