Anja Frešer: “Verjamem, da bo reprezentanca uspešno prebrodila časovno razliko”

Slovenska ženska reprezentanca, ki bo konec leta igrala na svetovnem prvenstvu na Japonskem, je v začetku tega tedna pričela s pripravami v Mariboru. Varovanke selektorja Uroša Bregarja se v štajerski prestolnici niso dolgo zadržale, saj so že nocoj v jutranjih urah odpotovale proti Japonski. Svetovno prvenstvo bo svoja vrata odprlo zadnji novembrski dan. Slovenke se bodo v soboto 30. novembra najprej pomerile z Nizozemsko (ob 10.00 po slovenskem času), po dnevu premora v dveh dneh sledita obračuna z Norveško (12.30) in Angolo (10.00), tekmovanje v prvi fazi pa se bo zanje zaključilo s tekmama proti Kubi (7.00) in Srbiji (7.00).


Anja Frešer, vodja ženske članske reprezentance:
»Zbrali smo se v Mariboru, že v torek pa nas iz letališča na Dunaju čaka pot v Tokio. Tam bomo nastopili na predolimpijskem testnem turnirju, kamor nas je povabila japonska rokometna zveza. Vabila smo bili veseli, saj nam bo tako lažje ujeti časovno razliko,” je pred začetkom priprav na SP povedala vodja ženske reprezentance Anja Frešer, ki meni, da bo velik izziv za igralke prav navajanje na časovno razliko.

“Po turnirju, na katerem se bomo pomerili z Japonsko, Brazilijo in Francijo sledi selitev v pokrajino Amakusa, kjer bomo opravili zadnje priprave pred svetovnim prvenstvom in odhodom na njegovo prizorišče v Kumamotu, ki se nahaja v bližini. Verjamem, da bo reprezentanca, ki jo bo sestavljalo 17 igralk, uspešno prebrodila časovno razliko,” še dodaja Frešerjeva.

Komentarji