Aron Palmarsson Aalborg vidi kot rednega udeleženca FINAL 4 Lige prvakov

Islandski zvezdnik Aron Palmarsson je poskrbel za enega največjih prestopov tega poletja. Sloviti Islandec se je iz španske Barce preselil k danskemu Aalborgu in ta teden tudi opravil prvi trening v novi ekipi.


Aalborg je ob koncu minule sezone naznanil nekaj odmevnih prestopov, med njimi seveda tudi prestop Islandca Arona Palmarssona, ki se je klubu pridružil to poletje. Naslednje leto se klubu pridruži še eden najboljših rokometašev na svetu, Danec Mikkel Hansen.

Danski klub je v prejšnji sezoni šokiral evropsko rokometno javnost že z uvrstitvijo na finalni turnir najboljše štirice Lige prvakov. Aalborgu na turnirju FINAL 4 v Kölnu nihče ni pripisal vlogo favorita, že s tekmo v polfinalu proti PSG-ju pa so prikazali izjemno predstavo. Danci so tako dosegli zgodovinsko uvrstitev v finale Lige prvakov, kjer pa so morali priznati premoč nepremagljivi Barci.

A Aalborg je prepričan, da je to šele začetek velike zgodbe danskega kluba. Z okrepitvami v naslednjih letih kot sta Palmarsson in Hansen bo klub zagotovo tudi v prihodnje ciljal izjemno visoko.

“Aalborg je lani končal na drugem mestu lige prvakov, zato ne želim govoriti o tem, da bi naredili korak nazaj,” je za dansko TV2 Sport povedal Palmarsson, ki je lansko sezono po letih 2010 in 2012 tretjič osvojil ligo prvakov. “Barcelona je seveda večji klub kot Aalborg. Vsi se tega zavedajo. A v Aalborg sem prišel, ker si klub želi biti med top 4 v Evropi,” dodaja Islandec.

FOTO: Aalborg Handbold

Komentarji