Balkanski El Clásico ODPOVEDAN

V četrtek bi morala v Zlatorogu svoje 24. nadaljevanje dobiti ena najdaljših tradicij evropskih dvobojev v Ligi prvakov, a žal RK Zagreb na tekmo zaradi okužb v svojih vrstah ne bo pripotoval.


Tekma je bila v torek pozno popoldan, potem ko je celjski klub že izvedel novinarsko konferenco pred tekmo in objavil spodnji zapis, odpovedana. Razlog je v okužbah v vrstah hrvaškega prvaka. Moštvi sta že v iskanju nadomestnega termina, ki bo seveda odvisen tudi od zdravstvenih razmer.

»Balkanski El classico« je torej v prejšnji sezoni obakrat dobilo Celje, ki je z letošnjo zmago slavilo na zadnjih štirih obračunih. Ocvirk se je z ekipo podpisal pod najvišji zmagi v medsebojnih dvobojih, ko je bilo v sezoni 2018/19 v Celju +9, letos pa torej še gostujoča zmaga pivovarjev s +8. Sicer pod vodstvom Ocvirka celjski rokometaši dvoboje dobivajo s 4:1.

V Zagrebu so že nekaj časa prižgani vsi alarmi, po porazih na uvodu sezone so znova zamenjali trenerja, Igor Vori je moral mesto prepustiti Vladu Šoli. Z njim je vodstvo Zagreba izpostavilo prav odločilno domačo tekmo s Celjem, ki so jo želeli dobiti, zato bodo sedaj poizkušali vse, da se to zgodi v Celju. Rokometaši Zagreba pa bodo na morebitno maščevanje morali še počakati, saj je med tekmo večnih rivalov posegel koronavirus.

Vir: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji