Barca s težavami preko prvaka Egipta

Barca je včeraj odigrala prvo tekmo na turnirju svetovnega klubskega prventva v rokometu. Aktualni klubski prvaki Evrope so se na četrtfinalni tekmi pomerili proti egipčanskemu prvaku Zamalek SC in se v prvem polčasu precej namučili. Drugi polčas so varovanci trenerja Ortege dokazali svojo kakovost in tekmo dobili (36:32).


Katalonski klub na letošnji izvedbi svetovnega klubskega prvenstva (IHF Super Globe) lovi rekordni četrti zaporedni naslov. Že na začetku pa so rokometaši Barce in z njimi tudi slovenska legionarja Blaž Janc in Domen Makuc naleteli na močan odpor nasprotnika.

Če se je Marko Bezjak z Magdeburgom sprehodil do polfinala tekmovanja, je bilo povsem drugače pri Barci, ki se je morala za zmago pošteno potruditi.

Začetek Barce ni obetal. Po osmih minutah igre je španski prvak doživel šok, razpoloženi Egipčani so z odličnim začetkom povedli z 5:0. Barca ni prišla do zadetka v prvih desetih minutah, nato pa so se Španci le zbrali in začeli topiti razliko Zamaleka. Kljub dobri igri Egipčanov v celotnem delu prvega polčasa, je Barca uspela nadoknaditi zaostanek in prvi polčas dobila z 18:17.

V drugem polčasu smo videli neko drugo Barcelono. Rokometaši Blaugrane so bili bolj osredotočeni na igro in hitro stvari vzeli v svoje oke. Egipčani so se dobro upirali, a to ni bilo dovolj za zvezdniško ekipo Barce, ki je na koncu slavila težko prigarano zmago z 36:32. Domen Makuc je dosegel 3 zadetke, Blaž Janc pa je bil uspešen dvakrat.

Po zmagi Barce sta tako znana oba polfinalna para svetovnega klubskega prvenstva. Barca se bo pomerila proti brazilskemu EC Pinheiros, drugi polfinalni obračun pa bo evropski med SC Magdeburg in Aalborgom.

IHF SUPER GLOBE, ČETRTFINALE

Barça (ESP) vs Zamalek SC (EGY) 36:32 (18:17)

 

FOTO: FC Barcelona Handbol Facebook

Komentarji