Barcelona do tretjega mesta v EHF ligi prvakov

Po včerajšnjem dramatičnem razpletu na drugi polfinalni tekmi med Barcelono in Vardarjem smo danes ob 15:15 spremljali tekmo za tretje mesto. Tekmo sta odigrala Kielce in Barcelona. Zadnja je na včerajšnjem dvoboju proti Vardaru zmago praktično že imela v rokavu, a na koncu izgubila z minimalno razliko.


Tekma za tretje mesto se je zdela praktično brez pravega naboja. Ekipi še vedno pomnita včerajšnji poraz in izgubljeno priložnost za osvojitev evropske krone.

Prvi polčas je bil izenačen vse do 7. minute, ko so rokometaši Barcelone prevzeli pobudo. Klub, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec je v 17. minuti vodil že z 12 : 7. Katalonci so si s hitrimi protinapadi priigrali visoko prednost in v drugi polčas vstopili s prednostjo štirih golov (20 : 16).

V drugem delu smo lahko spremljali podobno zgodbo kot v prvem. Barca je je na začetku drugega polčasa uspela zadrževati prednost a so se jim Poljaki v 15. minuti z golom Blaža Janca približali na dva gola (31 : 29). V vrata poljskega prvaka je vstopil Filip Ivić in držal svojo ekipo v igri za zmago. V naslednjih minutah so bili pri Barceloni izključeni kar trije igralci naenkrat, kar Poljaki niso znali izkoristiti.

Preveč je bilo napak in neizkoriščenih priložnosti v ekipi Blaža Janca, na drugi strani pa se je pri Barceloni izkazal slovenski reprezentant Jure Dolenec. Jure je odigral veliko vlogo na tekmi za tretje mesto in k ekipi Barcelone s stoodstotnim izkupičkom prispeval 7 golov. Katalonci so Poljakom zabili kar 40 golov in potrdili enega izmed najboljših napadov v letošnji sezoni.

FINALNI TURNIR EHF LIGE PRVAKOV, TEKMA ZA TRETJE MESTO

Nedelja, 2. junij, ob 15:15, Lanxess Arena (Köln)
Barça Lassa : PGE Vive Kielce 40 : 35 (20 : 16)

Komentarji