Barcelona odčitala lekcijo Celju

Rokometaši Celja so nocoj v katalonski prestolnici odigrali drugo tekmo lige prvakov proti tamkajšnji Barceloni. Po porazu v prvem krogu proti Aalborgu je Celjane čakala nova težka morda še težja naloga kot proti Dancem.


Rokometaši Barcelone so silovito odprli tekmo in si hitro priigrali pet zadetkov prednosti (7:3) in s tem že v zgodnji fazi tekme Tomaža Ocvirka prisilili v minuto odmora. Sicer so takoj po minuti odmora Katalonci prišli že na šest golov prednosti (9:3), nato pa so se Celjani zbrali, se otresli uvodnega krča in zaigrali tako kot so se zmenili v slačilnici. V 20. minuti so rokometaši Celja po uspešno izvedeni sedemmetrovki Domna Novaka prišli le še na dva gola zaostanka (13:11).  V zaključku pa so Katalonci ponovno stopili na plin in si zopet priigrali višjo prednost. Do odmora so namreč prišli na sedem zadetkov prednosti (21:14). Glavna težava Celjanov v prvem polčasu so bile tehnične napak in vratar Barcelone Kevin Møller, ku je obranil kar nekaj lepih priložnosti Celja.

V samem začetku drugega dela igre smo videli izenačen rokomet, nato pa so ponovno sledile minute španske ekipe. Ta je namreč v nekaj napadih prišla na deset golov prednosti  (28:18).  Prednost Barcelone se v nadaljevanju srečanja ni več spustila pod deset zadetkov. Razlika je namreč le š naraščala. K temu so botrovale tudi napake Celjanov, ki so v zaključku igrali z zelo mlado ekipo.  Najvišja prednost Kataloncev je bila štirinajst zadetkov kakršna je bila tudi ob konca srečanja (42:28). Barcelona je v zaključku dosegla veliko lahkih zadetkov zaradi ogromnega števila napak mlade celjske zasedbe. Uganka Celju pa je tudi v drugem polčasu ostal Kevin Møller, ki se je zaustavil pri štirinajstih obrambah.

Pri Barceloni je bil najboljši strelec Blaž Janc, ki se je zaustavil pri sedmih zadetkih. Prav toliko jih je pri Celjanih dosegel Domen Novak, od tega pet s črte sedmih metrov.

BARCELONA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 42:28 (21:14)
Janc 7, Gomez 6; Novak 7, Šarac 5

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji