Benjamin Teraš se bo prvič preizkusil v tujini

Benjamin Teraš se bo v naslednji sezoni prvič v karieri preizkusil v tujini. Po dolgoletnem delovanju v slovenskem rokometu se slovenski trener seli v avstrijsko Spusu ligo, kjer bo prevzel vlogo glavnega trenerja BT Füchse, ki si je v letošnji sezoni priigral nastopanje v prvi avstrijski ligi.


Teraš je v Sloveniji mnogo let deloval v RK Trimo Trebnje, hkrati pa je bil ves čas dejaven v mlajših reprezentancah Slovenije. Nazadnje je vodil člansko ekipo MRD Dobova, s katero je v prejšnji sezoni lige NLB osvojil 5. mesto. Ob koncu leta 2020 je zaradi finančnega stanja v Dobovi zapustil klop slovenskega prvoligaša, zdaj pa je podpisal 2-letno pogodbo z avstrijskim klubom BT Füchse.

“BT Füchse je rokometni klub z mlado ekipo, vendar z bogato zgodovino in tradicijo. Klub si želi narediti korak naprej in to je zame kot trenerja zelo pomembno. Najprej bi rad čestital klubu, ob uvrstitvi v prvo avstrjsko ligo. Zelo se veselim novih izzivov z Lisjaki, skupaj pa si želimo ustvariti lepo zgodbo v avstrijski prvi ligi,” je ob podpisu pogodbe z avstrijskim klubom dejal Benjamin Teraš.

“Klub s prihodom Teraša pridobiva vrhunskega trenerja. Benjamin ima naziv trenerja EHF Master Coach, ki prinaša veliko izkušenj. Med drugim je bil glavni trener v Trebnjem in Dobovi ter vrsto let deloval v mlajših kategorijah slovenske rokometne reprezentance. Veseli me, da smo se odločili za sodelovanje z njim. V klubu se zahvaljujemo tudi Dinu Pojetu in Jürgenu Radischnigu za dobro delo v tej sezoni, skupaj smo poskrbeli za uvrstitev v prvo avstrijsko ligo,” je dejal športni direktor kluba Karl-Heinz Weiland.

Komentarji