Biser rokometa, ki je saniral koleno, vs. diamant v procesu brušenja

Danes se bosta v celjski dvorani Zlatorog pomerila biser slovenskega rokometa, ki ima v zadnjem času kar nekaj težav s poškodbami, in diamant, ki je trenutno v procesu brušenja pri RD Koper. Govorimo namreč o bratih Makuc – Domen in Andraž.


Domna Makuca vsi že dobro poznamo. Njegove mladostniške vragolije z mešanico predrznosti in izjemnega talenta je že pokazal tudi na tekmah Lige prvakov. Bil je glavni motor kadetske reprezentance, ki je na domačem prvenstvu osvojila zlato evropsko medaljo. V letošnjem letu bo dopolnil 20 let, a na žalost ga je pred nekaj meseci ustavila poškodba kolena, ki pa jo je Domen saniral. 

Dve leti mlajši brat Andraž Makuc je trenutno član RD Koper. V letošnji sezoni je za koprsko ekipo igral na 16 tekmah, kjer je zadel 17 golov. Pomembno vlogo pa ima Andraž tudi v mladinski ekipi Kopra, kjer je na 9 tekmah dosegel 40 zadetkov. 

“Nekega večjega pritiska ni,” je mlajši brat odgovoril na vprašanje o dvoboju z Domnom. “Obračuna se že veselim. Doma ni prišlo do nobenih provokacij, včeraj sva se slišala, se pogovarjala o tekmi s Parizom in njegovi predstavi, to je pa vse,” je (ne)rivalstvo med bratoma razložil Andraž Makuc

LIGA NLB, 18. KROG:

Sreda, 12. februarja, ob 18.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD KOPER

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji