Blagotinškov Flensburg z izjemno visokimi ambicijami

Blaž Blagotinšek se je v tem poletju preselil k nemškemu Flensburgu, ki v zadnji sezonah ni izpolnjeval tekmovalnih pričakovanj. A stvari se znajo v času Blagotinškovega prihoda zelo spremeniti, moštvo na severu Nemčije se je namreč izredno okrepilo. 


Flensburg je v pretekli sezoni nastopal zgolj v drugoligaškem evropskem tekmovanju, Evropski ligi, pa še tam se ni posebej proslavil. Izpadel je namreč že v četrtfinalu proti Granollersu, udarec pa je še toliko večji, saj je končnica Evropske lige potekala prav v Flensburgu. V sezonah pred lansko so Nemci pod pričakovanji nastopali tudi v Ligi prvakov, pa tudi v domačem prvenstvu v zadnjem času niso doživeli vidnejših rezultatov. A vse to se utegne spremeniti kaj kmalu. Na klop Flensburga je namreč sedel Nicolej Krickau, ki bil z moštvom GOG Gugme dve zaporedni sezoni danski prvak. Krickau bo imel na razpolago na videz sanjsko moštvo, tu so Benjamin Burić, Kevin Moller, Jim Gottfridsson, Johannes Gollo, Simon Pytlick…

Tu je seveda tudi naš Blaž Blagotinšek, ki sezono že nestrpno pričakuje. “Res so podpisali nekaj vrhunskih igralcev, ekipa je dobra, priložnost za uspehe odlična. Veliko je trofej, veliko tekem, tako da bo sezona zanimiva,” je za Ekipo SN povedal slovenski pivot. Tudi Blagotinšek se strinja, da bodo ambicije Flensburga v prihajajoči sezoni visoke: “Verjetno nam bodo rekli, da so cilji najvišji. Pogovarjal sem se z nekaj ljudmi iz Flensburga in dobil sem občutek, da so pričakovanja velika. Ampak na igrišču se bo treba uigrati in dobro povezati, ker je veliko front.”

Blagotinšek bo znova sodeloval tudi z Ljubomirom Vranješem, ki v Flensburgu tokrat deluje kot športni direktor. “Skupaj sva bila že v Veszpremu in kasneje v reprezentanci, tako da ga bo lepo imeti zraven.  Z njim sem se že pogovarjal, ampak še ne o rokometu. Za to bo čas, ko se lotimo dela,” je zaključil naš reprezentant. 

Komentarji