Blaž Janc: “Brez ekipe mi ne bi uspelo”

Slovenska reprezentanca se je včeraj odpravila proti domovini in prvi postanek opravila s prihodom na letališče v Zagreb. Po prespani noči je za Slovence tudi 4. mesto odličen uspeh.


“Super dečko moram reč, čeprav na igrišču zgleda zelo antipatičen,” je komentar o najboljšem strelcu Sanderju Sagosenu podal Miha Zarabec.

Zarabec je vseeno navdušen nad uspehom ekipe. “Hočem ostati pozitiven. Konec koncev smo igrali polfinale, to kar smo lahko samo sanjali pred prvenstvom. Zdaj je res odlično 4. mesto. Izgubili smo proti prvakom, tako da, je malo lažji občutek, ampak še vseeno mislim, da smo se vrnili pa smo vsi se zavedali, da bi lahko veliko več naredili oziroma, da smo ekipa, ki je zmožna veliko več pa nam ni trenutno uspelo, tako da, vseeno kapo dol za to kar smo naredili.”

“Res, da če bi imeli mogoče še malo več časa kakor smo ga imeli do sedaj, da bi se lahko še bolje pripravili na vse tekmece, da bi bilo mogoče nam lažje, ampak nam to prvenstvo ni to dopuščalo tako, da do marca imamo pa sigurno več časa, da nekaj naredimo in da se uvrstimo na olimpijado,” je za zaključek povedal Miha Zarabec.

Svoje mnenje o turnirju je podal tudi Dean Bombač.Čez celoten turnir mislim, da smo igrali zelo zelo dobro. Moramo vedeti, da smo še par mesecev nazaj izgubljali proti Latviji in Nizozemski in takih. Zdaj smo se prikazali v drugi luči.”

“Sigurno je to zelo veliko priznanje zelo lepo, ampak tako kot sem že rekel, jaz mislim, da mi to brez ekipe ne bi uspelo tako, da gredo tudi čestitke in zahvala ekipi. Jaz bom še naprej trdo delal in verjamem, da ni to zadnja nagrada,” je povedal najboljšo igralec na poziciji desnega krila Blaž Janc.

“V naslednjih petih mesecih nas čakajo dvoje kvalifikacije, ki so izjemno pomembne. Vedno po teh velikih uspehi je prišel nek padec in upam , da se tokrat to ne bo zgodilo,” je pred pomembnim nadaljevanjem reprezentančne sezone povedal Jure Dolenec.

Vir izjav: RTV SLO
Foto: Nebojša Tejić

Komentarji