Bliža se mladinsko svetovno prvenstvo

Moška mladinska reprezentanca je dobila tekmece na poletnem svetovnem prvenstvu, ki ga bosta med 20. junijem in 2. julijem gostili Nemčija in Grčija. Slovenski rokometni upi bodo tekmovanje začeli v Atenah, kjer se bodo v skupini F pomerili s Švedi, Bahrajnom in zmagovalcem posebnega kvalifikacijskega turnirja mednarodne rokometne zveze (IHF).


Mladinska reprezentanca je minilo poletje na Portugalskem nesrečno izpadla v borbe za razvrstitev od 9. mesta naprej, a tam dokazala kakovost in dobila vse tekme ter si še pred zadnjim obračunom zagotovila mesto med svetovno elito. Ekipo je vodil Saša Prapotnik, ki bo slovenski selektor mladinske reprezentance tudi to poletje.
 
Žreb je uvodoma Sloveniji namenil obračune s četrto uvrščeno ekipo zadnjega evropskega prvenstva, Švedsko, azijskimi podprvaki iz Bahrajna, zadnje tekmece pa bodo dobili po posebnem kvalifikacijskem turnirju, ki bo na sporedu med 14. in 18. marcem.
 
Svetovno prvenstvo do 21 let bo drugič v zgodovini potekalo v dveh državah. V Nemčiji bo tekmovanje potekalo v Magdeburgu in Hannovru, Grčija pa bo vse štiri skupine prvega dela združila v prestolnici Atenah. Na jugu bodo slovenski rokometaši odigrali tudi drugi del tekmovanja. Najboljši reprezentanci vsake izmed osmih skupin prvega dela bosta nadaljevali boje za najvišja mesta, preostali dve pa za razvrstitev od 17. mesta naprej. Po drugem delu bodo vsi obračuni za naslov potekali v Nemčiji.
 
VIR: RZS
 
 
Komentarji