Bodo Celjani danes upravičili vlogo favorita?

Tekme 6. kroga Lige prvakov so pred vrati. Med nastopajočimi ekipami so danes tudi Celjani. Pivovarji se bodo ob 18:45 pomerili z norveškim Elverumom.


Celjani se nahajajo na predzadnjem mestu skupine B v Ligi prvakov.  Slabši od njih so le njihovi današnji nasprotniki. Norvežani v letošnji sezoni najmočnejše rokometne lige še niso zabeležili zmage. V domačem, norveškem prvenstvu pa se izmed 12 ekip nahaja na tretjem mestu. Enotne so si tudi stavnice – zvečer bo RK Celje Pivovarna Laško favorit. Spomnimo tudi, da forma Štajercev iz tekme v tekmo narašča (slab dan so imeli le proti Nantesu). So pa Skandinavci odlična ekipa, ki ni v najelitnejši klubski ligi brez razlogov. 

 

Današnji pari 6. kroga Lige prvakov

Skupina A:

HC PPD Zagreb : Dinamo Bucaresti

Pred današnjim snidenjem imata obe ekipi tri točke, kar ju uvršča na 6. in 7. mesto njihove skupine. Sodeč po rezultatski lestvici se nam tako obeta napeta tekma.

Skupina B:

Elverum Handball : RK Celje Pivovarna Laško (prenos – Arena Sport Slovenia 1)

THW Kiel : Aalborg Handbold

Nemci se nahajajo na tretjem mestu najmočnejšega državnega prvenstva. Pred njimi so v Bundesligi le Fuchse Berlin in RN Lowen. Zvezdniški Aalborg pa je v domačem prvenstvu zanesljivo prvi. Da je pred nami spektakel, govori tudi njun položaj na lestvici lige prvakov. Danci so četrti, Nemci peti. Ekipo Miha Zarabca tako čaka velik zalogaj. Ne pozabimo, da mu na nasprotni strani stojita super zvezdnika Mikkel Hansen in Aron Palmarsson.

 

FOTO: Slavko Kolar

 

 

Komentarji